Barack Obama a declarat ca daca va ajunge presedinte va face demersurile necesare pentru suplimentarea fortelor armate ale SUA in Afganistan cu 10.000 de soldati. Anuntul lui Obama vine dupa ce US Army a pierdut in weekendul trecut 9 soldati in confruntarile din Afganistan, scrie The Guardian. Candidatul la presedintia SUA spune ca cei 10.000 de militari ar putea fi asigurati din cei 156.000 de soldati concentrati in acest moment in Irak.

Dickson Despommier, profesor de sanatate publica la Columbia University, sustine ca penuria de alimente ar putea fi rezolvata prin constructia unor ferme pe verticala, relateaza The New York Times. Dr. Despommier estimeaza ca un prototip al unei asemnea ferme amplasata intr-un zgarie-nor ar putea costa intre 20 si 30 milioane de dolari, insa construirea unei cladiri functionale de mari dimensiuni ar urca costurile la sute de milioane de dolari. Dr. Despommier sustine insa ca investitia s-ar dovedi in timp profitabila deoarece o ferma de acest tip ar putea hrani 50.000 de persoane.

15 persoane in mare parte membrii ai fortelor de securitate italiene au fost condamnate la inchisoare de la cateva luni la 5 ani, pentru acte de violenta comise in timpul summitului G8 de la Genova din 2001, scrie BBC News.

O arma de foc dintr-o mie detinuta de civili este pierduta sau furata si ajunge in mainile insurgentilor din Irak sau Afganistan se arata intr-un raport al Natiunilor Unite citat de AP. Potrivit studiului peste 650.000 de arme au fost pierdute in ultimii ani. Cele mai multe arme sunt comercializate la negru in tari precum Columbia, Sri Lanka, Somalia si Liberia.

86 de cetateni turci au fost inculpati de procurorul Istanbulului pentru acte de terorism, informeaza EuroNews. Potrivit rechizitoriului cei 86 sunt acuzati ca fac parte din organizatia Ergenekon, si ca au organizat mai multe atentate care au condus printre altele la moartea unui judecator. Acuzatiile sunt controversate, existand voci care sustin ca prin aceste actiuni partidul aflat la putere, de orientare islamica incerca sa intimideze opozitia laica.