Papa-Mobilul Benedict al XIV-lea a trecut la predica prin SMS. Aflat in vizita in Australia, Papa a transmis mai multe mii de mesaje enoriasilor care participa la zilele mondiale ale tineretului, relateaza France Info. In mesajul trimis tinerilor enoriasi, Benedict a incercat sa reproduca limbajul SMS-urilor "Young friend, God and his people expect much from u because u have within u the Fathers supreme gift: the Spirit of Jesus". (Tinere prieten, Dumnezeu si poporul sau asteapta multe de la tine, deoarece tu ai in tine darul suprem al Tatalui: Spiritul lui Isus).

Lech Walesa acuzat de legaturi cu politia secreta. Moartea lui Bronislaw Geremek, fostul lider al Solidaritatii poloneze readuce in dezbatere propunerile tot mai insistente ale conservatorilor de la Varsovia care cer eliminarea din viata publica a fostilor colaboratori ai politiei secrete comuniste, scrie Le Monde. Pozitia conservatorilor a fost alimentata si de aparitia unei carti editata de Institutul Memoriei Nationale care se intituleaza "Lech Walesa si politia secreta". Pe parcursul lucrarii, autorii Slawomir Cenckiewicz si Piotr Gontarczyk incearca sa demonstreze ca Walesa a fost un colaborator al organului de represiune, sub numele conspirativ Bolek.

Irlandezii inapoi la urne. Nicolas Sarkozy, presedintele in exercitiu al Uniunii Europene considera ca irlandeziii ar trebui sa repete referendumul pentru ratificarea Tratatului de la Lisabana, informeaza Le Point. Potrivit sefului de stat francez irlandezii care au votat impotriva constitutiei europene ar trebui chemati din nou la urne la sfarsitul anului.

Romania posibila tinta a Iranului. Oficiali ai Pentagonului au declarat ca Iranul detine logistica necesara pentru a ataca obiective situate in Europa de Sud si de Est, titreaza Reuters. Generalul Trey Obering sustine ca versiunea imbunatatita a rachetelor Shehab 3 au o raza de actiune de 2.000 de kilometri, la care se adauga modelul Ashura care dezvolta capacitati similare. Oficialul american considera ca printre tintele Iranului se numara tari precum Grecia, Serbia, Belarus si Romania.

Schimb de prizonieri. Guvernul israelian a aprobat acordul cu gruparea libaneză Hezbollah pentru realizarea unui schimb de prizonieri, scrie BBC News. Acordul, intermediat de mediatorul desemnat de ONU, prevede eliberarea a cinci deţinuţi libanezi în schimbul a doi soldaţi israelieni, Eldar Regev şi Ehud Goldwasser, capturaţi de Hezbollah în timpul unui raid din 2006 la graniţa cu Israelul.