SUA se reconciliaza cu Iranul Schimbare spectaculoasa a administratiei Bush in privinta Iranului. The Guardian Scrie ca SUA a inceput demersurile pentru a deschide o reprezentanta diplomatica la Teheran dupa aproape 30 de ani de relatii incordate. Negocierile vor fi purtate de William Burns care va participa la intalnirea dintre Javier Solana, seful diplomatiei UE si Saïd Jalili, trimisul Iranului. Presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, spune ca va sprijini orice efort de cooperare intre cele doua tari.

Parlamentul dauneaza grav sanatatii Oficialii care lucreaza in parlamentul britanic dar si vizitatorii cladirii se expun riscului de imbolnavire datorita fibrelor de azbest care exista in interiorul stabilimentului, se arata intr-un raport al oficilitatilor britanice citat de The Guardian. Azbestul fiind rezistent la temperaturi înalte a fost folosit pe scară largă în industria izolatoarelor electrice şi termice. Dupa ce a fost demonstrat efectului cancerigen a fibrelor de azbest, folosirea lui a fost interzisă în UE.

Sange infestat Serviciul de colectare al sangelui pentru transfuzii, apartinand Crucii Rosii Americane manifesta numerose disfunctionalitati sustine un raport al departamentului de santate publica al SUA (Food and Drug Administration), citat de The New York Times. Crucea Rosie dispune de un buget anual cuprins intre 4 si 5 sute de milioane de dolari si gestioneaza 43% din sangele recoltat pentru eventualele transfuzii. Raportul citat demonstreaza ca in repetate randuri angajatii Crucii Rosii au stocat din greseala sange provenind de la persoane care sufereau de hepatita, malarie sau sifilis.

Bomba dezamorsata la Berlin Aproximativ 5.000 de locuitori ai unui cartier din Berlin au fost evacuati miercuri, pentru a permite dezamorsarea unei bombe de provenienta britanica ramasa din al doilea razboi mondial, scrie AP. Dispozitivul a fost descoperit in perimetrul unei case aflata in constructie in cartierul Wilmersdorf, aflat in estul capitalei germane. Reprezentantii politiei au precizat ca neutralizarea bombei s-a derulat fara incidente.

Criza prelungita in Belgia Regele Albert II a continuat consultările cu principalele partide politice din Belgia pentru a găsi o soluţie la criza declanşată de demisia premierului Yves Leterme, titreaza EuroNews. Suveranul belgian încă nu a acceptat demisia primului ministru si considera ca acesta ar trebui sa se intoarca in fruntea guvernului.