Decizia de demitere va intra in vigoare la 21 iulie

Adrian Bold a incercat sa blocheze Comisia de disciplina a municipalitatii, facandu-i plangere penala presedintelui

Comisia a rezistat atacului si a recomandat primarului general sa-l demita pe arhitectul-sef

Adrian Bold, arhitectul-sef al Capitalei, s-a pregatit pentru un razboi de uzura cu Sorin Oprescu. Primarul Bucurestiului l-a atacat pe Bold cu ajutorul Comisiei de disciplina a municipalitatii, asa ca arhitectul, insotit de o doamna avocat, si-a facut planul sa atace si sa blocheze lucrarile comisiei.

Cum isi pregatise deja toate piesele din viitorul proces de contestare a iminentei demiteri, arhitectul-sef l-a contestat pe presedintele Comisiei de disciplina, Andrei Creci, director adjunct la Directia Juridica a municipalitatii. Si, ca sa aiba motiv de contestare, iar presiunea psihologica asupra functionarului sa fie maxima, tot el i-a facut si o plangere penala. Din acest motiv, membrii comisiei au fost nevoiti sa suspende sedinta pentru a discuta asupra contestatiei.

Daca ar fi fost acceptata si presedintele comisiei s-ar fi retras, domnul Bold ar fi avut 1-0 in meciul cu Oprescu. Hotararea comisiei a fost insa nefavorabila lui, membrii acesteia luand decizia sa continue sedinta si sa analizeze toate cele patru „capete de acuzare” adunate impotriva lui Adrian Bold. Acestea au fost tinute la secret, dar, potrivit unor surse municipale, Bold era cercetat disciplinar pentru refuzul de a semna condica de prezenta, pe motiv ca el, ca arhitect-sef, nu lucreaza numai in sediul primariei.

Integral in Gandul