Vicepresedintele Sindicatului National al Instructorilor Auto recunoaste ca, timp de 14 ani, i-a dat spaga comisarului-sef Virgil Ardeleanu, seful Serviciului Public Comunitar de Inmatriculari si Permise Auto din Bacau. Petru Bordeianu, 47 de ani, a facut dezvaluiri detaliate pentru „Evenimentul zilei“ in legatura cu faptul ca, mai bine de 14 ani, i-a dat periodic spaga comisarului-sef Virgil Ardeleanu.

Initial, au fost trei instructori care au vrut sa recunoasca public spaga data sefului de la Permise Auto, dar, in cele din urma, doar unul dintre ei a avut curajul sa o faca. Ceilalti doi au asistat la discutie, dar au preferat sa nu-si dea numele.

„Imi asum responsabilitatea pentru tot ce am facut. Asa cum am putut sa-i dau spaga, asa pot si sa recunosc. Eu nu ma ascund, sunt un om cu principii! Nu se poate sa zici rau la bine si bine la rau. Bunicul ne spunea cand eram copii: „Cand o sa fiti mari, sa nu va spuna careva domn si sa nu fie asa!“. Am facut lucruri contra vointei mele“, ne-a spus Bordeianu.

„Stateam la rand sa-i dam spaga“

Potrivit lui Bordeianu, nimeni nu putea sa ia permis auto in Bacau daca nu il platea pe Ardeleanu. „Puteai sa fii si Schumacher, tot nu luai permisul! In dimineata examenului, toti instructorii umblam sa-i dam spaga lui Ardeleanu. Stateam la rand“, spune instructorul care adauga faptul ca era anormal sa ia cineva examenul fara sa fi dat, in prealabil, spaga. Petru Bordeianu explica detaliile „afacerii“:

„Mergeam acasa la el si ii dadeam banii adunati de la elevi. Uneori nu incapeau banii in buzunar si-i dadeam in punga. Cei care cotizau aveau cate un punctulet in dreptul numelui din tabelul cu examinati. Ala era semnul ca omul a cotizat, deci are voie sa treaca. Cine nu avea punctuletul era picat. Fix din acel punct incepea semnatura, asa ca nu se vedea nimic, nu ramanea niciun semn“. De multe ori, spune instructorul, comisarul Ardeleanu umbla printre oameni, in ziua examenului, si intreba: „Hai, mai aveti amatori?“.

Evenimentul Zilei