Cotidianul american The New York Times a respins un articol al lui John McCain in care acesta raspundea unui material semnat de Barack Obama, care prezenta un plan de retragere al trupelor americane din Irak, scrie Le Monde. Reprezentantii publicatiei au emis un comunicat in care se arata ca motivul respingerii articolului lui McCain nu este unul politic si ca decizia a fost luata deorece contracandidatul lui Obama nu si-a precizat cu claritate punctul de vedere privind retragerea trupelor americane din Irak.

Furtuna tropicala Dolly s-a transformat in uragan de categoria 1, cu curenti de aer care depasesc 120 de kilometri pe ora, scrie Reuters. Centrul american pentru prevenirea uraganelor a trimis avertizari autoritatiilor de pe coasta Texasului. Cea mai importanta catastrofa produsa de un uragan in zona a fost in 1967 cand uraganul Beulah a facut 58 de morti in Texas.

Greva pilotilor angajati ai Eurowings si Cityline, doua filiale ale companiei Lufthansa a condus la anularea a 465 de zboruri, informeaza EuroNews. Pe durata grevei care se va incheia doar miercuri seara, Lufthansa va pune la dispozitia pasagerilor avionele proprii sau curse feroviare.

Reforma constitutionala impusa de Nicolas Sarkozy si votata la limita de parlamentul francez cu un singur vot peste minimul necesar starneste in continuare criticile socialistilor, scrie Le Figaro. Acestia sustin ca modificarile aduse luni legii fundamentale a statului francez pun in pericol functionarea celei de a cincea republici. In replica, Sarkozi spune ca principalele modificari, adica, limitarea mandatelor presedintelui la doua sau dreptul de veto al parlamentului asupra unor numiri în funcţie efectuate de şeful statului asigura un mai bun echilibru al puterilor in stat.

Comisia Europeana se pregateste sa impuna sanctiuni dure Bulgariei pentru lipsa de rezultate in domeniul combaterii coruptiei. Potrivit agentiei de presa AFP, dupa prezentarea raportului de monitorizare, care va fi dat publicitatii miercuri, oficialitati europene ar putea dispune blocarea a 600 milioane de euro. Deja, ca urmare a numeroselor fraude, Comisia Europeana intentioneaza sa suspende un program pentru dezvoltarea agriculturii si a infrastructurii in valoare de 365 milioane de euro.