Procurorii DNA ii intocmesc lui Relu Fenechiu, membru din conducerea PNL, un nou dosar penal pe motiv ca firmele acestuia ar fi vândut la suprapret in perioada 2000-2004 diverse componente la mai multe sucursale ale FNElectrica din Moldova.

Mai exact, Relu Fenechiu este acuzat ca ar fi vândut catre sucursale ale fostei Electrica Moldova, prin mai multe SRL-uri la care a fost actionar, transformatoare furate, obtinând astfel câstiguri de sute de miliarde de lei vechi. Acuzatiile la adresa liderului PNL au aparut initial intr-un ziar local din Iasi, dar Relu Fenechiu sustine ca au ajuns la DNA dupa ce au trecut si prin mâna presedintelui Traian Basescu.

Liderul PNL, Relu Fenechiu, pare a avea relatii din ce in ce mai apropiate cu procurorii de la DNA. Fenechiu a declarat, ieri, pentru “Gardianul”, ca a ajuns la cel de-al cincilea dosar care i se intocmeste de procurorii DNA, dupa ce diverse acuzatii au fost publicate intr-un cotidian din Iasi. De aceasta data, Fenechiu este banuit ca ar fi vandut la suprapret, prin firmele la care a fost actionar, tot felul de componente industriale catre mai multe sucursale ale fostei FNE Moldova, intre timp privatizata.

Mai exact, procurorii DNA sunt in faza strangerii de acte premergatoare si ancheteaza modul in care societatile SN Grup, Europlus, LA Rocca si TechnoPlus, unde Relu Fenechiu a fost cel putin asociat, au vandut sucursalelor FNE din Bacau si Iasi transformatoare si intrerupatori la preturi considerate de procurori mult supraevaluate. Si cum la DNA ajung numai dosarele unde se banuieste o paguba de cel putin un milion de euro, este clar ca relatiile de afaceri ale firmelor lui Fenechiu cu sucursalele FNE din Moldova au fost dintre cele mai intense.

Adevarul