La zece ani de cand a parasit functia de prim-ministru si dupa o lunga tacere, Victor Ciorbea (53 de ani) isi aminteste amanunte spectaculoase din guvernarea CDR. Retras in avocatura, el sustine ca epopeea primului guvern al CDR s-a incheiat si cu „ajutorul" directorilor de atunci ai SRI (Virgil Magureanu) si SIE (Ioan Talpes). Cei doi ar fi fost deranjati de angajamentul pe care si l-a luat Ciorbea la Bruxelles de a reforma serviciile secrete.

Despre Virgil Magureanu: „M-am trezit cu vizita domnului Magureanu, care m-a lasat sa inteleg ca eu sunt practic in afara jocului. Adica mi s-a lasat de inteles ca la alegerile prezidentiale ar fi contribuit intr-o anumita masura...". (Ciorbea sugereaza ca Emil Constantinescu ar fi fost ajutat de serviciile secrete sa castige alegerile prezidentiale din 1996, in „finala" cu Ion Iliescu).

Despre Ioan Talpes: „Dupa catva timp s-a intamplat acelasi lucru si cu domnul Talpes, care mi-a prezentat situatia cam la fel".

Despre Traian Basescu: „Era un coleg de guvern foarte ascultator si disciplinat. Si pitoresc, dar in stilul asta militar... Ce fel de militar - nu stim, dar poate o sa ne spuna istoria carei arme ii apartine cu adevarat".

Despre revenirea in politica: „Nu am nicio calitate pentru a fi un politician de succes in Romania de astazi. Nu sunt nici mafiot, nici nomenclaturist, nici securist, nici turnator si nici nu sunt descendent de-al lor".

Integral in Adevarul.