O organizatie neguvernamentala, independenta financiar, ajuta de zece ani femeile exploatate de traficantii de persoane sa-si inceapa o viata noua. Reprezentantii adapostului "Reaching out" din Pitesti se plang insa de proasta colaborare cu institutiile statului si de functionarea defectuoasa a justitiei din Romania. Ei considera ca atata vreme cat traficantii scapa repede din inchisoare fetele se simt in continuare amenintate.

Eliberarea membrilor clanului Clamparu – cunoscuti traficanti de carne vie – este cel mai bun exemplu. Doua dintre victime, care au depus marturie impotriva interlopilor, erau la momentul respectiv in centrul de la Pitesti si au trebuit sa se ascunda de frica proxenetilor.

Centrul "Reaching out" este mai cunoscut jurnalistilor straini care vin la noi sa faca reportaje despre victimele traficantilor de carne vie decat romanilor. Povestile fetelor din adapostul de la Pitesti au indignat opinia publica internationala si au ridicat de multe ori semne de intrebare referitor la lupta autoritatilor romane cu infractionalitatea organizata.

Integral in Romania libera.