Un eveniment, deocamdata straniu, a avut loc ieri pe o alee ingusta dintre doua blocuri din cartierul Drumul Taberei din Capitala. O persoana a fost ranita dupa ce continutul unei sacose a explodat. Grupa operativa din cadrul Politiei Capitalei s-a deplasat alaturi de pirotehnisti pe Aleea Histria, acolo unde a avut loc evenimentul si au demarat cercetarile. Din cauza faptului ca “dispozitivul” a fost pulverizat, anchetatorii nu au putut stabili cu exactitate ce a produs explozia. Cel mai probabil a fost vorba de o cantitate greu de stabilit de artificii si/sau petarde.

Masina a fost ridicata si transportata la Politia Capitalei pentru o expertiza amanuntita. Cercetarile sunt continuate de politisti, umand ca la finalizarea expertizei sa spuna daca a fost vorba de un dispozitiv exploziv artizanal sau de manipulare gresita a unor recipiente aflate sub presiune. Persoana ranita a suferit arsuri pe bratul drept, o fractura la acelasi brat, fiind in prezent in afara de pericol.

A explodat din senin

Locuitorii din zona Aleei Histria din cartierul Drumul Taberei au fost zguduiti, ieri, in jurul orei 11:30, de o explozie. Deflagratia a avut loc in interiorul unei masini, o Skoda Octavia Breack. Imediat, la fata locului a ajuns o ambulanta SMURD si un echipaj de descarcerare. Povestea este destul de incalcita si cusuta cu ata alba.

Conform primelor date, cat si in urma declaratiei uneia dintre persoanele implicate in acest eveniment, doua persoane, Constantin Turcu, in varsta de 38 de ani, proprietarul Skodei cu numarul IF 02 JJF, si un prieten de-al sau, Bogdan Badita, in varsta de 39 de ani, au coborat dintr-un bloc situat in apropiere si s-au indreptat catre masina. Constantin a gasit in apropierea masinii, spune Bogdan, o punga cu mai multe spray-uri.

A luat-o, s-a uitat in ea, iar in momentul in care s-a urcat in masina, aceasta a explodat. Constantin Turcu a fost ranit. Bogdan, desi socat de ceea ce s-a intamplat, a avut prezenta de spirit si a sunat la 112.

La fata locului a ajuns o ambulanta SMURD si un echipaj de descarcerare. Cand au ajuns medicii, Constantin Turcu avea hemoragie la bratul si hemitoracele drept si ii curgea sange din ureche. A fost anuntata si politia, care a trimis la fata locului echipa operativa si grupa de pirotehnisti din cadrul Politiei Capitalei si cadre din componenta Sectiei 25. Imediat a fost creat un perimetru de siguranta pe o raza de 50 de metri.

Gardianul