In 2005, inundatiile i-au despartit pe Tariceanu si pe Basescu. Anul acesta, dupa revarsarea apelor, amandoi s-au ferit de polemici. Mai mult, Basescu i-a luat apararea premierului in fata sinistratilor.

Desi obisnuia sa se duca la Palatul Victoria doar cand voia sa traga de urechi Guvernul, presedintele Basescu a facut marti o exceptie si a vorbit despre Moldova afectata de inundatii, fara remarce caustice la adresa premierului. Cei doi politicieni au avut chiar o discutie privata inainte de inceperea sedintei Executivului.

Presedintele Basescu a preferat ca, in timpul sedintei, sa dea sfaturi ministrilor pentru o mai buna coordonare a situatiei din zona inundata.

„Presedintele a discutat despre masurile din teren, despre modul in care Guvernul va sprijini populatia afectata si despre modalitatea de refacere a infrastructurii“, a spus ministrul de Interne, Cristian David. El a subliniat ca „discutiile purtate intre presedinte si membrii Guvernului nu au avut natura polemica“. Mai mult, nici in vizita pe care a efectuat-o in judetul Neamt imediat dupa ce a plecat de la Palatul Victoria, presedintele nu l-a atacat pe premier, ci chiar a luat apararea Guvernului in fata localnicilor, spunandu-le acestora ca Executivul le va trimite ajutoare.

Guvernul, intrunit marti in sedinta de urgenta, a decis sa acorde persoanelor afectate de inundatiile din judetele Maramures, Suceava, Iasi, Botosani, Neamt si Bacau ajutoare financiare de minimum 300 de lei. „Pentru familiile in cadrul carora au fost inregistrate decese in urma calamitatilor meteorologice vor fi alocate cate 5.000 de lei“, a spus ministrul de Interne, Cristian David. El a precizat ca ajutoare vor primi si cei ale caror case au fost afectate de ape.

Cotidianul