Primarul Sofiei se teme ca puterea vrea sa-l asasineze. Primarul Sofiei, Boyko Borisov, a declarat, intr-un interviu televizat, ca partidele din coalitia de guvernamant din Bulgaria ar putea fi in spatele unei eventuale tentative de asasinat impotriva sa, scrie Novinite. Borisov, care este liderul informal al partidului de opozitie GERB, sustine ca ministrul de interne, Mihail Mikov, pregateste un alibi pentru partidele de guvernamant in cazul comiterii unui asasinat care sa il vizeze, intrucat ministrul afirmase, in urma cu doua zile, ca institutia pe care o conduce cheltuieste resurse pretioase pentru a asigura securitatea primarului Sofiei, dar ca nu stie de ce are nevoie Borisov de atatea masuri de securitate - din cauza pozitiei sale curente sau din cauza unor fapte din trecut. “Pregatesc terenul, astfel incat, daca se intampla ceva cu mine, vor putea atribui acest eveniment unor conflicte din trecut”, a spus Borisov.

Jumatate dintre valoni vor sa se uneasca cu Franta. Aproape unul din doi belgieni francofoni vrea sa devina francez, in cazul in care tara lor s-ar destrama, potrivit unui sondaj citat de EUobserver. Desi doar 23% din valoni sunt de parere ca Belgia va disparea ca tara, 49% dintre locuitorii regiunii de sud ar sustine alipirea cu Franta, in cazul unei rupturi de flamanzii din nord. De cealalta parte, 60% dintre respondentii francezi i-ar vrea ca si concetateni pe vecinii lor belgieni. Sondajul arata ca, de mai bine de un an, criza politica prin care trece Belgia a lasat urme profunde in modul de a gandi al locuitorilor sai.

Un auditor al Guvernului SUA cere stoparea finantarii proiectelor din Irak. Stuart Bowen, auditor de rang inalt al Guvernului Statelor Unite, a cerut ca fondurile SUA destinate proiectelor de reconstructie din Irak sa fie stopate, informeaza BBC. In cadrul unui nou raport, domnul Bowen a precizat ca Guvernul irakian a realizat in 2008 mai mult de 70 miliarde de dolari venituri din petrol si, din acest motiv, Guvernul de la Bagdad isi poate permite sa finanteze proiectele de reconstructie din Irak.

Proiectul South Stream va costa 20, si nu 10 miliarde de dolari. "Proiectul privind construirea gazoductului South Stream va presupune o investitie in valoare de 20 miliarde de dolari, si nu de 10 miliarde, asa cum fusese estimat la inceputul anului", a declarat ministrul rus al energiei, Sergey Shmatko, citat de presa rusa. Expertii au avertizat ca dublarea valorii investitiei poate crea dificultati pentru construirea gazoductului. Potrivit acestora, proiectul concurent al conductei de gaz Nabucco va fi cu 30-40% mai ieftin, ceea ce il face mai avantajos, anunta agentia bulgara Novinite.

Josef Fritzl si-a violat si cumnata. Surse ale politiei austriece au declarat ca in locuinta din Amstetten a lui Josef Fritzl, barbatul care si-a sechestrat si violat fiica timp de 24 de ani, au descoperit un jurnal in care acesta a notat cum a abuzat-o sexual si pe sora sotiei sale, Rosemarie. Doamna Fritzl a anuntat ca intentioneaza sa divorteze dupa incheierea procesului in care este implicat sotul sau, anunta The Telegraph. Fritzl a recunoscut deja ca a intemnitat-o pe fiica sa, Elizabeth, si a fortat-o sa nasca sapte copii proveniti din relatia lor incestuoasa.

Tony Blair, favorit la functia de presedinte UE. Fostul premier britanic Tony Blair este preferat de mediul de afaceri european pentru a ocupa postul de presedinte al UE, releva un sondaj realizat de televiziunea CNBC Europe si citat de The Guardian. Sustinut de 37% dintre oamenii de afaceri, Blair este urmat de cancelarul german, Angela Merkel, cu 23% din optiunile respondentilor, si de premierul luxemburghez Jean-Claude Juncker, cu 12%. Tratatul de la Lisabona prevede crearea unui post de presedinte al UE ce ar avea un mandat de doi ani si jumatate si care ar inlocui actualul post ce are o durata de sase luni. Dar soarta noii functii este deocamdata incerta, in urma respingerii de catre irlandezi a Tratatului.

Ancheta cu privire la baza de date ADN din Marea Britanie. O ancheta, deschisa de guvernul Marii Britanii cu privire la datele pe baza de ADN, a ajuns la concluzia ca aceasta baza de date nu trebuie sa se afle sub controlul direct al politiei si guvernului, ci ar trebui remisa unei autoritati independente. Baza britanica de date ADN contine informatii genetice cu privire la peste 4 milioane de persoane, fiind cea mai mare din lume, raportata la numarul populatiei. Autorii raportului recomanda totodata ca profilul ADN al persoanelor nevinovate sa fie sters din baza nationala de date, ca de altfel si cel al persoanelor inculpate, care insa si-au executat pedeapsa, noteaza BBC.