Magistratii Curtii Supreme au desfiintat decizia prin care Ion Alexandru Tiriac era achitat, catalogand-o ca fiind „confuza si contradictorie“. Ion Alexandru Tiriac se pregateste pentru a treia serie de „plimbari“ prin salile de judecata, in incercarea de a demonstra magistratilor ca nu este vinovat de trafic de droguri. De ieri, se stie si motivul: ultima solutie a Curtii de Apel Bucuresti, cea prin care fiul celebrului om de afaceri era achitat pentru a doua oara, este „confuza si contradictorie“.

Cel putin asta reiese din motivarea deciziei prin care magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dispus, in mai anul acesta, retrimiterea spre rejudecare a dosarului „Cocaina pentru VIP-uri“.

Achitarea, catalogata ca „nelegala“

Potrivit documentului dat publicitatii ieri, magistratii Curtii de Apel au decis achitarea lui Tiriac Junior neverificand legalitatea hotararii de achitare si fara „o analiza a probatoriului administrat“.

Astfel, observa judecatorii Curtii Supreme, instanta de apel nu numai ca nu a solutionat fondul cauzei, dar nici nu s-a pronuntat cu privire la niciuna dintre faptele pentru care era acuzat Tiriac junior. Concluzia motivarii: hotararea de achitare este una „nelegala“.

Integral in Evenimentul Zilei