Trei institutii publice de invatamant vor putea organiza bacalaureatul international si in Romania. Initiata de o organizatie nonprofit, dar recunoscuta de Ministerul Educatiei, aceasta diploma ar fi mai usor de acceptat de universitatile straine decat bacalaureatul romanesc.

Colegiul National "Mircea cel Batran" din Ramnicu Valcea, Liceul Pedagogic "Matei Basarab" din Slobozia si Colegiul National "Barbu stirbei" din Calarasi sunt cele trei licee de stat care au primit acordul pentru a putea incepe programul de organizare a examenului de bacalaureat international, diploma care ar avea o arie de acceptare mai mare decat bacalaureatul traditional. Programele-pilot incep din aceasta toamna si, daca primesc acreditare, liceele respective vor putea organiza examenul de bacalaureat international. Acest tip de examinare este organizat in Romania inca din 1997, insa de doar doua licee particulare din Capitala.

Elevii care doresc sa se in-scrie pentru un astfel de bacalaureat trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 16 si 19 ani si sa urmeze timp de doi ani cursuri speciale care se desfasoara in engleza, franceza sau spaniola.

Integral in Romania libera