Retransmisia Ligii I a intrat intr-o etapa hilara. CNA vrea sa ceara Guvernului sa puna Liga I pe lista evenimentelor de interes national, alaturi de Festi­valul „George Enescu".

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis sa trimita o scrisoare catre firma Camina Trust SRL, detinatoarea licentei postului GSPTV, pentru urgentarea negocierilor cu cablistii pentru a ajunge ca 70% din populatia tarii sa poata viziona acest post.

„In cazul in care acest lucru nu se va respecta, CNA analizeaza posibilitatea de a se adresa Guvernului pentru includerea pe lista de evenimente de interes public a acestor meciuri", a declarat presedintele Consiliului, Rasvan Popescu. El a motivat aceasta intentie prin „numarul tot mai mare de solicitari si reclamatii din partea publicului, care doreste sa vada aceste meciuri".

TVR s-a plans la Consiliu

In prezent, GSPTV poate fi receptionat pe reteaua de cablu RCS&RDS (parte a consortiului care detine drepturile tv pentru Liga I) si pe platforma digitala a societatii, Digi TV. Potrivit statisticilor, cele doua servicii acopera 35% din populatia cu acces la cablu si DTH.

Rasvan Popescu a declarat pentru „Adevarul" ca intentia CNA de a grabi negocierile se bazeaza pe faptul ca au inceput meciurile din Liga I si pe statutul institutiei de garant al interesului public.

Un alt membru al CNA, Gelu Trandafir, a confirmat ca institutia primeste „tot mai multe sesizari din partea publicului" pentru a face ceva in acest sens. „In acelasi timp am primit si de la Alexandru Sassu (presedinte director general al TVR – n.red.) o scrisoare prin care ni se sugera sa trecem Liga 1 la programe de interes national", a mai declarat Gelu Trandafir pentru „Adevarul".

Aceasta intentie a CNA, de a se amesteca in negocieri private, pune presiune, in primul rand, pe consortiul RCS&RDS-Antena 1, fortat sa urgenteze finalizarea negocierilor si, implicit, sa fie dispus la compromisuri.

Adevarul