Curtea nationala a Spaniei a primit un denunt penal indreptat impotriva a doi ministri chinezi si a inca cinci responsabili cu securitatea. AP relateaza ca doua grupuri de sustinatori ai independentei Tibetului ii acuza pe oficialii chinezi de uciderea a 203 persoane si ranirea a inca 1000. Judecatorul de instructie Santiago Pedraz spune ca procesul poate fi preluat de institutia pe care o reprezinta in baza legislatiei internationale privind genocidul si crimele impotriva Umanitatii

La cateva ore de la trecerea flacarii olimpice prin capitala provinciei Sichuan, un seism cu magnitudinea de 6 grade pe scara Richter a zguduit zona, relateaza AP. In urma cutremurului un om a murit iar alti 23 au fost raniti. Potrivit specialistilor seismul este o replica a cutremurului din 12 mai care a facut nu mai putin 70.000 de victime.

Un jurnalist iranian condamnat la moarte pentru terorism a fost executat in orasul Zahedan situat in sud-estul Iranului, informeaza Reuters. Yaghoob Mirnehad a fost acuzat ca ar fi creat o retea care colabora cu grupul paramilitar Jundallah, activ la granita cu Pakistanul. Yaghoob Mirnehad lucra la cotidianul Mardomsalari din Teheran si fusese arestat in 2007.

Sonda Phoenix a prelevat o susbstanta de pe solul planetei Marte despre care cercetatorii cred ca ar impiedica aparitia vietii pe planeta rosie. Totusi, reprezentantii NASA sustin ca susbstanta nu dimineaza posibilitatea existentei unor forme primitive de viata pe acesta platenta informeaza Reuters. Intr-o prima etapa cercetatorii au declarat ca solul de pe Marte este similar cu cel de pe Terra avand in compozitie sedimente de magneziu si sodiu. Dupa descoperirea acestei substante oxidante exista posibilitatea ca oamenii de stiinta sa-si revizuiasca punctul de vedere cu privire la posibilitatea aparitiei vietii pe Marte.

Autoritatiile din Statele Unite au pus sub acuzare 11 persoane care faceau parte dintr-o retea care utiliza datele de pe cardurile de credit sau debit, informeaza BBC News. Potrivit anchetatorilor reteaua a reusit sa obtina sau sa utilizeze numerele si codurile a peste 40 de milioane de carduri . Doar trei dintre acuzati sunt cetateni americani, restul sunt rezidenti ai Estoniei, Ucrainei, Belarusului si Chinei.

Flacara Olimpica a ajuns la Beijing si si-a inceput traseul prin capitala chineza unde va fi transportata de 841 de persoane. pana la deschiderea Jocurilor Olimpice.Pe durata ceremoniei torta va fi purtata de personalitati chize precum astronautul Yang Liwei, regizorul Zhang Zimou si baschetbalistul Yao Ming, scrie BBC News.