„Regele asfaltului" cere 35.000 de euro pentru avocatul care l-a reprezentat intr-un proces cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri

Omul de afaceri Costel Casuneanu a blocat conturile Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADR) pe care vrea sa o execute silit.

Supranumit "regele asfaltului", Costel Casuneanu vrea sa recupereze aproximativ 35.000 de euro, reprezentand cheltuielile de judecata pe care le-ar fi facut pentru plata onorariului intr-un proces cu CNADNR.

"Prin prezenta, va instiintam ca asupra conturilor dumneavoastra am instituit masura popririi, la staruinta creditoarei SC Pa&Co International SRL, cu sediul in localitatea Oituz, str. Principala nr. 557, judetul Bacau, in baza titlului executoriu - Sentinta Comerciala nr. 3768/17.03.2008 ponuntata de Tribunalul Bucuresti si Procesul Verbal de cheltuieli de executare din data de 25.05.2008, pana la concurenta sumelor datorate", se arata in instiintarea executorului judecatoresc care a ajuns la CNADNR.

Executare contestata

In replica, Compania Nationala s-a adresat instantei de judecata si cere suspendarea actului de executare silita si ridicarea popririi conturilor.

CNADNR sustine ca executorul judecatoresc s-a grabit cu blocarea conturilor, deoarece sentinta Tribunalului nu este irevocabila, fiind atacata cu apel. In cerere se arata ca nu a existat o somatie de plata prealabila instituirii popririi. "Va invederam ca o sentinta executorie nu are in mod automat si calitatea de titlu executoriu", arata avocatii statului.

Integral in Adevarul