Doar unu din cinci candidati a trecut proba teoretica pentru obtinerea permisului de conducere. Mai nou, examenul se sustine pe calculator.

Putin peste 20% dintre candidatii la examenele pentru obtinerea permisului de conducere au promovat proba teoretica, de la inceputul lunii iulie, de cand examinarea se face in sistem informatic, implementata in 13 judete, a anuntat, vineri, Ministerul Internelor si Reformei Administrative.

In aceasta perioada au fost examinate aproximativ 13.200 de persoane pentru toate categoriile de permis, dintre care 3.700 au fost declarate admise, iar 11.000 au fost declarate respinse, procentul mediu de promovabilitate fiind de 21% fata de aproape 54% cat se inregistra pe chestionarele pe suport de hartie. MIRA precizeaza ca aceasta diferenta se explica prin faptul ca scolile de conducere auto pregateau candidatii, de cele mai multe ori, doar pe baza chestionarelor de examen, in timp ce actualul sistem se bazeaza pe un fond de intrebari alcatuit din intreaga legislatie privind circulatia pe drumurile publice, stabilit de specialistii directiei.

Integral in Cotidianul