Dezastrul provocat de ape a oferit prilejul oamenilor politici sa se afiseze, fiecare in felul sau, in zonele sinistrate

Moda la inundatii, sezonul de vara 2008, a devenit un subiect de apriga disputa. Sinistratii au ramas cu necazurile lor.

Ravagiile facute de inundatiile de anul acesta au lasat peste cinci mii de familii fara locuinte, peste 20.000 de persoane fiind afectate. Locurile distruse sau chiar sterse de pe fata pamantului de puhoaie au devenit loc de pelerinaj pentru politicienii in cautare de ceva imagine.

Doar in Suceava, seful statului, Traian Basescu, a ajuns de trei ori. Premierul Calin Popescu Tariceanu a incercat si el sa tina pasul.

In comuna Sucevita, o tara intreaga a fost martorul unui dialog mai putin oficial, tot pe teme vestimentare, intre Basescu si primarul localitatii, Ioan Onufrei. „Cand te vad la inundatii in costum, imi vine sa dau cu tine de pamant!", i-a spus seful statului edilului.

Moda de la inundatii

Cateva zile mai tarziu, tot in Suceava, Elena Udrea, fost consilier prezidential, a mers sa imparta ajutoare sinistratilor incaltata cu balerini albi, iar Elena Basescu si-a facut aparitia incaltata cu o pereche de cizme de cauciuc, dar de firma, si plimband o sacosa cu insemnele unui brand pretentios.

Ultimii sositi la locul unde mii de oameni isi traiesc zilnic drama au fost ministrul Apararii, Teodor Melescanu, si Raluca Turcan. Deputata a venit imbracata intr-o camasa alba, la care a asortat bratari si cercei mov.

Integral in Adevarul