Brigada antirapiri in Mexic. Autoritatile mexicane au creat o unitate speciala de politie, care se va ocupa de fenomenul rapirilor de persoane, dupa ce opinia publica a protestat din cauza rapirii si uciderii fiului unui important om de afaceri, informeaza BBC. Detasamentele, de 300 de ofiteri, vor actiona in cinci orase din tara, sediul central fiind in Mexico City. In plus, guvernul federal vrea sa semneze un pact antirapire cu 32

de conduceri regionale, precum si cu liderii comunitatilor de afaceri. Rapirile au devenit o adevarata plaga a societatii mexicane. In 2007 au avut loc peste 430 de rapiri, cu 35% mai multe decat in anul precedent. Cazul care a scandalizat cel mai mult Mexicul a fost rapirea lui Fernando Marti, fiul de 14 ani al unui afacerist care a fost gasit apoi mort.

SUA extind sanctiunile impuse Iranului. Statele Unite au extins sanctiunile impuse Iranului, acestea vizand inca cinci organizatii iraniene acuzate ca sprijina programul nuclear al Teheranului, anunta Reuters. Departamentul american al Finantelor a anuntat ca va ingheta orice bunuri pe care aceste organizatii le detin in Statele Unite si va interzice americanilor si companiilor americane sa realizeze tranzactii cu aceste companii iraniene.

Tabara de neonazisti germani, neutralizata. Politia a dezmembrat o tabara de tineri organizata de un grup neonazist langa Rostock, in nordul Germaniei, anunta Deutsche Welle. In tabara respectiva au fost descoperiti 39 de adolescenti si copii, care au fost ulterior reuniti cu familiile lor. Autoritatile germane spun ca tinerii erau supusi indoctrinarii cu idei naziste. In urma perchezitiei, politistii au descoperit simboluri naziste si materiale de propaganda rasista peste tot in perimetrul taberei: prosoape purtand efigia infamei svastici, dar si harti ale Germaniei mari de dinainte de Primul Razboi Mondial.

Vizitatorii piramidelor egiptene nu vor mai fi agasati de vanzatorii ambulanti. Autoritatile egiptene au elaborat un proiect prin care se doreste modernizarea si securizarea zonei din preajma piramidelor de la Gizeh, pentru a-i feri pe turisti de hoti si speculanti. Intregul platou va fi protejat de un perimetru de securitate cu o lungime de aproape 20 de kilometri, dotat cu senzori, iar accesul in zona monumentelor se va face pe baza de carduri magnetice. Turistii care doresc sa ajunga la monumentele Egiptului Antic vor fi protejati, astfel, de hotii de buzunare, de vanzatorii de suveniruri de vacanta si de beduinii cu camile care ii hartuiesc, noteaza AP.

Obama isi anunta candidatul la vicepresedintie prin SMS. Barack Obama le-a promis sustinatorilor sai ca vor fi primii care vor afla, prin SMS, numele candidatului la vicepresedintie, a anuntat seful de capmanie al candidatului democrat la Casa Alba. Intr-un e-mail trimis sustinatorilor senatorului de Illinois, directorul de campanie David Plouffe indeamna: „Fiti primii care afla pe cine va alege Obama“, scrie AFP. Mesajul le cere simpatizantilor sa comunice echipei de campanie numele, adresa de e-mail si numarul de telefon mobil, pentru a primi SMS-ul in momentul in care Barack hotaraste cine va candida impreuna cu el in noiembrie. Echipa lui Obama are o retea de circa doua milioane de persoane care strang fonduri pe internet si fac campanie pentru candidatul democrat.

Compensatii mai mici pentru victimele violurilor care au consumat alcool. In ultimul an, 14 victime ale violurilor din Marea Britanie au primit compensatii reduse deoarece au consumat alcool inainte de a fi atacate. Potrivit autoritatilor, compensatia standard, de 11.000 de lire sterline, se reduce cu 25%, deoarece consumul de alcool „contribuie la realizarea circumstantelor care duc la un astfel de incident“. Una dintre victime, o femeie care a fost imbatata si violata in urma cu patru ani, a atacat aceasta masura ca fiind discriminatorie si jignitoare, relateaza The Guardian. Ea a reusit sa intoarca decizia in favoarea sa, primind intreaga compensatie cuvenita, iar autoritatile au recunoscut ca aceasta masura a fost aplicata gresit.