Aproape o treime dintre studentii autohtoni sunt de acord cu revenirea la un regim politic autoritar daca asta ar duce la cresterea nivelului de trai.

In jur de 30% dintre studentii romani cred ca tara o ducea mai bine in perioada comunismului, arata un studiu realizat recent de Agentia pentru Strategii Guvernamentale.

Tinerii care tanjesc dupa epoca de dinainte de 1989, desi n-au cunoscut-o niciodata, sunt ignoranti, nu deosebesc regimul autoritar de cel democratic si sunt nemultumiti de societatea actuala, au afirmat mai multi sociologi pentru NewsIn.

Potrivit studiului, 31,15% dintre cei intervievati au spus ca sistemul de educatie din Epoca de Aur a fost superior celui din prezent, 29,3% au plasat nivelul de trai din comunism deasupra celui de azi, iar 20,6% au considerat chiar ca sistemul politic de dinainte de revolutie i-a fost superior celui dupa care Romania este guvernata acum.

Mai mult, o treime dintre respondenti s-au declarat de acord cu instaurarea unui regim autoritar daca acesta ar aduce cresterea nivelului de trai.

Integral in Cotidianul