Nigeria cedeaza un teritoriu controversat Camerunului. Dupa 15 ani de dezbateri politice si violente periodice, guvernul nigerian a predat oficial Camerunului peninsula Bakassi, joi, intr-o ceremonie supravegheata de importanti oameni politici, de oficiali ONU si de armata. Peninsula, un teritoriu mlastinos cu o suprafata de 2.000 de kilometri patrati, este situata intre cele doua tari din vestul Africii si ar putea avea resurse de petrol neexploatate. Camerun si Nigeria au fost pe punctul de a incepe un razboi, in mai multe randuri, din cauza acestui teritoriu, iar un oficial ONU a declarat ca cedarea acestuia catre camerunezi va contribui la imbunatatirea relatiilor dintre cele doua tari, scrie The New York Times.

Italia, furioasa pentru ca a fost catalogata drept fascista. Guvernul italian a adus critici dure unei importante reviste catolice care a sugerat ca fascismul reinvie in cadrul guvernului. Doi ministri au declarat ca tonul editorialului din saptamanalul "Famiglia Cristiana", care critica politica guvernului fata de comunitatea roma, este "iresponsabil". In plus, Vaticanul s-a distantat de publicatie, intrucat un purtator de cuvant al Papei a declarat ca aceasta nu este si pozitia Sfantului Scaun, relateaza BBC.

Tsvangirai, impiedicat sa ajunga la summit. Autoritatile din Zimbabwe au confiscat pasaportul liderului opozitiei, Morgan Tsvangirai, joi, impiedicandu-l astfel sa ajunga la un summit in Africa de Sud, a declarat un oficial al Miscarii pentru Schimbare Democratica. Acesta a fost retinut pentru scurt timp si i-a fost luat pasaportul, intrucat numele sau nu era "pe lista", insa nimeni nu a specificat despre ce lista era vorba, noteaza The Independent.

Musharraf ar putea renunta la presedintia Pakistanului. Parasit de multi dintre sustinatorii politici si confruntandu-se cu neutralitatea armatei, presedintele Pakistanului, Pervez Musharraf, ar putea demisiona in urmatoarele cateva zile, pentru a nu fi pus sub acuzare. Este foarte probabil ca acest fapt sa produca instabilitate in tara, avand in vedere lupta pentru putere dintre principalele partide de guvernamant. Se asteapta ca Musharraf sa demisioneze pana saptamana viitoare, inainte sa fie acuzat in Parlament de catre coalitia de la guvernare, anunta International Herald Tribune.

Familia lui Radovan Karadzici ar putea fi pusa sub acuzare pentru ca l-a ajutat sa scape fara sa fie arestat timp de 11 ani si pentru ca face parte din reteaua care il sustine. Spre exemplu, cu doar cateva saptamani inainte ca Karadzici sa fie arestat, sotia si copiii sai au declarat autoritatilor ca acesta a murit, iar apoi investigatorii au gasit scrisori de la el in casa sotiei, scrie Reuters.

Controversa legata de varsta gimnastelor chineze umbreste victoria acestora. Dupa ce echipa americana a iesit pe locul doi, coordonatorul acesteia, Martha Karolyi, a sugerat ca unele dintre gimnastele chineze nu sunt eligibile pentru competitie intrucat nu au varsta de 16 ani. Aceasta a atentionat asupra faptului ca uneia dintre gimnaste ii lipsea un dinte, probabil un dinte de lapte. In plus, potrivit unor date oficiale, o alta gimnasta figura ca implineste 14 ani anul acesta, iar acum figureaza ca implineste 16. Intrebata de un reporter ce a facut la aniversarea de 15 ani, aceasta a ezitat, dupa care a declarat ca nu a facut nimic special, relateaza Fox News.

Saracii indieni sunt indemnati sa manance sobolani. Un oficial indian din Bihar a venit cu o solutie pentru criza alimentara - carnea de sobolan. Vijay Prakash a declarat ca propunerea sa a fost facuta dupa ample cercetari si ca cei din comunitatea Mushar mananca sobolani, conform traditiei. Prakash sustine ca solutia sa ofera multiple avantaje. Intrucat 50% din rezervele de cereale se pierd din cauza rozatoarelor, promovarea consumului de carne de sobolan ar salva recoltele si ar atenua criza alimentara, scrie BBC.