Rusia ameninta Polonia. Polonia si SUA au incheiat un acord, joi, potrivit caruia scutul american anti-racheta va fi plasat pe teritoriul polonez. Rusia a reactionat foarte violent, sustinand ca aceasta decizie va inrautati relatiile deja tensionate cu SUA. La o conferinta de presa sustinuta vineri, un oficial rus al apararii, Col. Gen. Anatoly Nogovitsyn a sugerat ca, prin acest acord, Polonia devine o tinta pentru rusi, declarand ca o astfel de actiune "nu poate scapa nepedepsita", relateaza The New York Times.

Liderul unei trupe de gherila, ales prim-ministru al Nepalului. Liderul rebelilor maoisti din Nepal a fost ales prim-ministru, vineri, dupa patru ore de discutii aprinse. Pushpa Kamal Dahal, cunoscut sub pseudonimul "Prachanda" ("cel de temut" in nepaleza) a obtinut mai mult de doua treimi din cele 577 de voturi ale Adunarii Constituante. Alegerea prim-ministrului reprezinta primul pas pentru stabilirea unui guvern ales prin mijloace democratice in Nepal, scrie International Herald Tribune.

Fostul lider al Ciadului a fost condamnat la moarte. O instanta din Ciad l-a condamnat la moarte pe fostul presedinte, Hissen Habre, pentru ca a planuit sa rastoarne guvernul printr-o lovitura de stat. Habre si alti cativa rebeli care au organizat asaltul asupra capitalei, N'Djamena, anul acesta, au fost condamnati in absenta. Fostul presedinte si-a iesit din atributii in 1990, iar, in prezent, traieste in exil in Senegal. In plus, o comisie de investigatii sustine ca guvernul lui Habre este raspunzator pentru 40,000 de crime pe considerente politice si pentru 200,000 de cazuri de tortura, relateaza BBC.

Expertii sunt sceptici in privinta cadavrului lui "Bigfoot". Dupa ce au vazut cadavrul asa-zisului "sasquatch" descoperit de Tom Biscardi, expertii au devenit din ce in ce mai sceptici cu privire la autenticitatea acestuia. Loren Coleman, cea care administreaza blogul "Cryptomundo", dedicat animalelor ciudate sau necunoscute a declarat ca acest cadavru seamana mai degraba cu un costum creat de cineva care s-a uitat l-a prea multe filme si ca dintii seamana cu proteza unui batran, noteaza Fox News.

Red Bull iti da aripi si probleme la inima. Potrivit unui studiu efectuat de 30 de studenti australieni, consumul bauturii energizante poate cauza afectiuni ale inimii. Astfel, consumul unei singure doze, de 250 de ml, creste riscul formarii de cheaguri de sange. Compania Red Bull a negat ca bautura ar fi periculoasa, intrucat s-au facut numeroase studii stiintifice in acest sens si ca nu a fost interzisa in nici una dintre tarile in care a fost introdusa. Cu toate acestea, Scott Willoughby, de la Centrul de Cercetare Cardiovasculara de la la Universitatea din Adelaide, s-a declarat ingrijorat de rezultatul cercetarii si i-a sfatuit pe adultii care au deja simptomele unor afectiuni ale inimii sa renunte la aceasta bautura, anunta TimesOnline.

Pravda sustine ca Sky News minte. Sky News minte, aratand ruinele capitalei Osetiei de Sud, Tskhinvali, in loc de orasul Gori. Orasul Tskhinvali a fost distrus ca urmare a atacului Georgiei, iar postul de televiziune a folosit imagini de la fata locului, sustinand ca sunt filmate in orasul Gori, care ar fi fost bombardat de aviatia rusesca, scrie Pravda. Jurnalstii publicatiei rusesti au ajuns la concluzia ca imaginile transmise de Sky News sunt identice cu cele transmise de postul rusesc Zvezda in reportajul despre Tskhinvali si, prin urmare Sky News minte.