Liderul Grupului de State Impotriva Coruptiei din Consiliul Europei, Drago Kos, critica dur schimbarea din functie a lui Daniel Morar, dar spera ca presedintele Basescu va reusi sa-l mentina cat se poate de mult pe acesta in functie.

Decizia Camerei Deputatilor de a nu aviza cererea de incepere a urmaririi penale formulata de DNA in cazurile Adrian Nastase si Miron Mitrea "este un mesaj foarte simplu: nu ne pasa de Uniunea Europeana si nu dorim anchetarea cazurilor de coruptie la nivel inalt", considera Drago Kos, presedintele Grupului de State Impotriva Coruptiei din Consiliul Europei (GRECO), citat de NewsIn.

"Stiu ca ce spun va putea fi interpretat ca amestec in treburile interne ale tarii, dar de cand este membra in Uniunea Europeana, nici o tara nu isi poate permite sa evite aplicarea standardelor UE de lupta impotriva coruptiei. De aceea trebuie acceptate si criticile. Iar eu voi fi foarte critic fata de oricine care ia asemenea masuri - am fost foarte critic fata de guvernul italian cand a inchis postul de procuror anticoruptie, am fost critic fata de guvernul tarii din care provin (Slovenia - n.r.) si sunt critic si fata de Guvernul roman", a spus Kos, subliniind ca lupta impotriva coruptiei este unul dintre criteriile de aderare la UE.

Integral in Cotidianul.