Bacalaureatul va incepe astazi cu proba orala de limba si literatura romana. Probele orale vor continua marti si miercuri, cu limba si literatura materna, respectiv limba si literatura moderna.

Elevii care nu obtin minimum nota 5 la probele orale nu vor mai putea continua examenul in aceasta sesiune. In schimb, daca nu stiu sa rezolve subiectul pe care l-au extras, elevii au dreptul la un al doilea bilet, dar nota va fi mai mica cu un punct.

Experimental, in Bucuresti, a doua sesiune a bacalaureatului de anul acesta va fi organizata in liceele dotate cu camere video. Exista 20 de astfel de centre de examen, care au supraveghere video pe holuri.

Doar doua dintre centrele de examen detin camere video si in clase. Inspectorii scolari de la Bucuresti spun ca daca solutia se va dovedi viabila, in 2009, toate centrele pentru BAC vor fi supravegheate prin camere video. In Capitala, vor fi examinati 6.500 de elevi.

Fiecare elev va fi examinat de cate doi profesori de specialitate, in prezenta a cel putin trei candidati. Cei doi profesori vor da cate o nota fara zecimale, iar diferenta dintre cele doua note nu trebuie sa fie mai mare de un punct.

Integral in Adevarul