Lucica Tudor, tiganca olteanca, lupta pentru drepturile tiganilor din Italia din 2003, cand a fost incoronata Regina a Romilor din toata Europa de episcopul Gherasim.

Lucica Tudor, tiganca olteanca de 44 de ani, traieste la Milano din 1995, de cand a plecat intr-un turneu cu un pasaport de serviciu, cu viza pentru artisti. In Romania canta muzica populara alaturi de Tudorita Gorjeanu, Dan Voinicu si orchestra Doina Oltului, dar simtea ca talentul sau se iroseste aici. Dupa patru ani petrecuti in Italia, Lucica s-a implinit si din punct de vedere sentimental: s-a casatorit cu Maurizio, un afacerist italian, care detine o firma de constructii in Perugia.

Dupa ce a suferit un grav accident de masina in urma caruia a ramas si acum cu sechele la piciorul stang, Lucica i-a promis lui Dumnezeu ca o sa ajute oamenii saraci, daca ii mai da zile sa traiasca.

Asa a ajuns sa apere marginalizatii, saracii si cersetorii. Dupa multi ani de actiuni caritabile a fost desemnata, spune ea, de catre poporul ei, regina a romilor din toata Europa. In 22 noiembrie 2003, episcopul Gherasim din Ramnicu Valcea a venit special in Italia sa tina slujba de incoronare care a avut loc la Pavia, deoarece o regina fara binecuvantarea Bisericii nu are nici o valoare.

Lucica Tudor a cucerit cu faptele ei, dupa cum insasi sustine, toate rasele de tigani: pletosi, ursari, argintari, cocalari, rudari, caldarari, izmanari, laieti. Nu este genul de regina care umbla in masini luxoase, nu are conturi in nici o banca din lume; este populara, chiar modesta. „Suntem oameni normali toti, masinile nu valoreaza. Eu am un Fiat Panda vechi. Am sofer pentru ca nu pot sa conduc din cauza accidentului, in rest sunt un om cat se poate de normal. Nu ma intereseaza sa dau banii pe niste fiare moderne“, marturiseste regina.

Cotidianul