Jocurile Olimpice care se desfasoara la Beijing nu au condus la o mai buna respectare a drepturilor omului in China. Afirmatia ii apartine lui Nicholas Bequelin reprezentant Human Rights Watch, citat de AFP. Potrivit lui Nicholas Bequelin in primele 10 zile ale olimpiadei din cele 77 de solicitari pentru manifestatii publice 3 au fost respinse de autoritati iar 74 au fost retrase de solicitanti ca urmare a presiunililor serviciilor de securitate chineze.

3 persoane au fost puse sub acuzatia de terorism in Marea Britanie, anunta AP. Printre cei acuzati se afla si Hammaad Munshi, de 18 ani, cel mai tanar inculpat judecat pana acum in Anglia pentru asemnea delicte. Hammaad Munshi este acuzat ca detinea un ghid pentru fabricarea napalmului.

Furtuna tropicala Fay a lovit coasta Floridei deplasandu-se cu o viteza de 97 de kilometri pe ora, relateaza Reuters. Autoritatiile din statul american sunt in alerta maxima deorece specialistii sustin ca furtuna se poate transforma in uragan. Pana acum Fay a provocat moartea a cel putin 40 de persoane in Haiti si Republica Dominicana, iar peste 15.000 de persoane au fost evacuate duminica din estul si sudul Cubei.

Oficialii rusi sustin ca au inceput operatiunile de retragere a trupelor din Georgia, dupa anuntarea de catre presedintele Dmitri Medvedev a instaurarii armistitiului, totusi observatorii internationali sustin ca armatele Moscovei au ramas pe pozitii, relateaza International Herald Tribune. Potrivit relatarilor din teatrul de operatiuni, trupele rusesti sunt inca stationate in apropierea capitalei georgiene Tbilisi, si controleaza inca accesul spre orasul Gori.

Politia braziliana a anuntat ca a reusit sa recupereze o gravura semnata Pablo Picasso care fusese furata in luna iunie din muzeul Estacao Pinacoteca din Sao Paulo. Lucrarea a fost recuperata impreuna cu alte trei opere de arta a caror valoare se ridica la 630.000 de dolari, scrie Le Monde. Muzeul de unde fusesera furate obiectele nu detinea asigurare pentru acestea.