Presedintele de onoare al PSD cauta sa-i ajute pe cativa dintre ultimii colaboratori ai sai sa-si pastreze mandatele de parlamentar. Pe lista trimisa organizatiei de Bucuresti se afla Serban Nicolae, Razvan Theodorescu si Nora Rebreanu. Daca, in urma cu cativa ani, trimitea la partid o lista cu 15-20 de persoane care trebuiau „rezolvate“, acum aripa Iliescu s-a subtiat semnificativ. Chiar daca el insusi nu va mai candida, Ion Iliescu pretinde cateva posturi de parlamentar pentru cei fideli lui. Nu multe, deoarece si apropiatii sai, pe zi ce trece, se raresc.

La organizatia PSD Bucuresti, Iliescu a trimis o lista cu patru persoane pe care le vrea in parlament: senatorii Serban Nicolae, Razvan Theodorescu si Nora Rebreanu si consilierul personal Victor Opaschi. Primii trei si-au depus deja dosarul de candidati.

Interventia lui Iliescu pentru acestia a fost motivata de faptul ca nu si-au gasit singuri organizatii care sa-i accepte. Serban Nicolae, in prezent senator de Ialomita, nu a mai fost acceptat de filiala locala datorita lipsei de activitate in judet. In aceeasi situatie este si Razvan Theodorescu, care nu a mai fost acceptat la Botosani pentru un nou mandat. Printre putinii iliescieni care s-au descurcat singuri au fost Adrian Paunescu, senator de Hunedoara, Nicolae Vacaroiu, care si-a pastrat locul la Arges, si senatorul Ion Vasile, pentru ca este presedintele filialei Buzau.

Integral in EvZ.