In Romania nu te mai poti simti in siguranta nici macar la plaja. Chiar si acolo esti pandit de tupeul beizadelelor cu supermasini.

1. Duminica trecuta, un baiat de bani gata a bagat in spital doi bucuresteni care se bronzau pe plaja din Costinesti, dupa ce a trecut peste ei cu un ditamai BMW X5. Soferul, George Ardeleanu, are 20 de ani, iar tatal lui este un personaj influent in zona. Acest lucru l-a facut, probabil, sa declare la politie ca de vina ar fi chiar victimele care se bagasera sub masina lui pentru ca acolo era umbra. Asta, dupa ce, initial, tatal beizadelei a incercat sa ia raspunderea asupra sa, declarand ca el se afla la volan. La locul accidentului erau insa prea multi martori, care au spulberat minciuna. Ion Ardeleanu, tatal soferului vinovat, este maistru-sef in cadrul Regiei Autonome Judetene de Apa (RAJA) Constanta, dar si posesorul unor magazine si al unei pensiuni in Costinesti.

2. La numai doua zile dupa acest accident neobisnuit, in cealalta parte a tarii, la Timisoara, un alt baiat de bani gata, aflat la volanul unui Ferrari, a ucis un barbat care se afla pe trotuar.

Martorii spun ca soferul, Adrian Iosif Cocoana (32 de ani), conducea foarte agresiv, incercand probabil s-o impresioneze pe prietena sa aflata pe locul din dreapta. Cocoana si partenera sa au fugit imediat dupa producerea accidentului. Soferul a fost dat in urmarire locala.

Integral in Adevarul.