Victimele de la Madrid au fost tinute cu forta in 'avionul mortii'. Mai multi pasageri care se aflau la bordul aeronavei Spanair nu au putut sa coboare din avion, desi ar fi vrut, dupa ce a fost anuntata defectiunea tehnica. Ruben Santana, unul dintre cei aflati la bord a trimis sms-uri sotiei prin care ii spunea ca nu sunt lasati sa coboare, desi pilotii au anuntat ca sunt probleme la aeronava. Barbatul si-a pierdut viata in urma accidentului, familia acestuia intentionand sa demareze un proces impotriva companiei Spanair. Intre timp, la Madrid au avut loc primele ceremonii de inhumare ale celor care si-au pierdut viata in tragicul accident. Sute de persoane s-au adunat sa aduca un ultim omagiu victimelor catastrofei care a ucis 153 de persoane. Multi pasageri au ramas inca neidentificati, motiv pentru care autoritatile spaniole au anuntat ca vor fi necesare testele ADN, scrie The Telegraph.

Austria recunoaste pasapoartele Kosovo. Ministerele de externe si interne din Kosovo au fost informate ca Austria recunoaste pasapoartele cu inscrisul "Republica Kosovo". Ambasada Austriei la Pristina a felicitat Ministerul de Interne din Kosovo pentru modul in care sunt executate pasapoartele si, in baza hotararii Ministerului de Interne al Austriei, a anuntat ca Austria recunoaste pasapoartele ca documente legale de calatorie, scrie agentia Tanjug, citata de Rador.

Un nou esec al americanilor in lupta cu imigrantii. Un program pilot care permitea imigrantilor ilegali sa se predea autoritatilor pentru a evita inchisoarea si pentru a avea mai mult control asupra deportarii acestora s-a dovedit a fi un esec. U.S. Immigration and Customs Enforcement a anuntat ca va renunta la programul "Scheduled Departure", dupa ce doar opt persoane 's-au folosit' de el. Planul ICE oferea celor 457.000 de imigranti ilegali de pe intreg teritoriul american care nu au dosar penal posibilitatea ca in termen de 90 de zile sa paraseasca teritoriul SUA, fara sa fie inchisi. Programul a fost initiat si pentru a reduce criticile lansate de avocatii imigrantilor potrivit carora eforturile de constrangere au un efect negativ asupra familiilor celor care se aflau ilegal pe teritoriul SUA, noteaza Associated Press.

Fost gimnast francez, dublu medaliat european, a murit in catastrofa aeriana de la Madrid. Fostul gimnast francez Pierrick Charilas, medaliat cu argint si bronz la campionatele europene din 2001 si 2003, s-a aflat printre victimele tragicului accident aviatic de pe aeroportul madrilen Barajas, soldat cu peste 150 de morti. Potrivit ziarului Le Parisien, Charilas urma cursuri la compania Air France pentru a deveni asistent de zbor, dupa ce trecuse proba de admitere. In varsta de 32 de ani, lucra in prezent ca antrenor la clubul Tramblay-en-France, din apropiere de Paris. In accident a murit si fiul sau in varsta de 4 ani.

Crize demografice de proportii pe batranul continent: Europa risca sa piarda circa 50 de milioane de locuitori pana in 2050. Expertii demografi de la Berlin au explicat, intr-un raport realizat in colaborare cu revista germana „GEO“, ca din cauza scaderii natalitatii, fiecare noua generatie de europeni este cu 25% mai mica decat precedenta si tinde sa traiasca mai mult. In 2050, varsta medie a europenilor va fi mai mare cu 10 ani. Elvetia, Suedia si Islanda au perspectivele cele mai putin ingrijoratoare, in timp ce tari ca Romania, Bulgaria si Polonia se vor confrunta cu cele mai pronuntate scaderi ale numarului de locuitori, scrie Reuters.

Mihail Saakashvili a ajuns de rasul opozitiei ucrainiene. Opozitia ucrainiana planuieste sa trimita 365 de cravate liderului georgian Mihail Saakashvili, dupa ce acesta a fost surprins de cameramanii BBC in timp ce isi mesteca nervos cravata. Oficialii de la Kiev vor sa-i asigure astfel presedintelui georgian provizii pentru momentele de tensiune. De asemenea, opozitia ucrainiana i-a trimis lui Saakashvili si o pereche de pantofi de atletism cu crampoane, aluzie la imaginile in care presedintele georgian alearga pe strazile din Gori, in timpul razboiului cu Rusia, scrie RIA Novosti.

Imaginile BBC in care Mihail Saakasvili isi mesteca cravata