Prizonierii de razboi georgieni povestesc despre conditiile mizarabile in care au fost tinuti. Civilii georgieni capturati si eliberati de fortele rusesti si osetiene, sambata, sustin ca au fost batuti si obligati sa munceasca si sa traiasca in conditii mizerabile in inchisoare. Fostii detinuti au povestit ca erau pusi sa curete strazile, sa ingroape persoanele moarte in razboi si ca erau grav batuti. In plus, intr-o celula cu o singura toaleta erau inghesuiti mai mult de 100 de barbati si femei, relateaza Washington Post. Oficialii georgieni au declarat ca 79 de civili georgieni au fost eliberati in ultimele zile, dar ca cel putin alti 75 de civili sunt retinuti in Tskhinvali, capitala Osetiei de Sud.

Statele Unite cer eliberarea protestatarilor de la Olimpiada. Un important diplomat american a facut presiuni asupra guvernului chinez pentru a-i elibera imediat pe activistii straini retinuti pentru protestele din timpul Olimpiadei si a criticat Beijingul ca nu a aratat o mai mare toleranta si deschidere in timpul Jocurilor. Politia chineza a condamnat cel putin 10 straini la 10 zile de detentie, dintre care opt sunt cetateni americani, unul este german, iar celalalt britanic, noteaza The New York Times.

O fetita saudita intenteaza proces de divort. O fetita in varsta de opt ani, din Arabia Saudita, a intentat proces de divort. Ziarul saudit al-Watan, citat de BBC, relateaza ca fetita a fost casatorita de tatal sau, fara voia sa, cu un barbat de 50 de ani. Se pare ca mama fetitei incearca sa obtina anularea casatoriei, desi tatal se opune cu vehementa. In aprilie, anul acesta, un tribunal din Yemen a anulat casatoria aranjata a unei alte fetite de opt ani cu un barbat de 28 de ani.

20 de supravietuitori in accidentul aviatic din Kargastan. In jur de 70 de persoane au murit in accidentul aviatic de langa capitala Kargastanului, duminica. Avionul, un Boeing 737-200, care se indrepta spre Teheran, s-a prabusit la scurt timp dupa decolare, la doar 30 de kilometri de Biskek. Potrivit prim-ministrului kargaz, Igor Chudinov, doar 20 din cele 90 de persoane aflate la bord au supravietuit. Pe de alta parte, un purtator de cuvant de la Ministerul Sanatati a declarat ca 18 persoane au fost duse la spitalele din Biskek, fara insa a preciza daca mai exista si alti supravietuitori, anunta Reuters.

Fiica lui Margaret Thatcher povesteste despre declinul mamei sale. Carol Thatcher sustine ca si-a dat seama ca mama sa are probleme cu memoria atunci cand aceasta nu mai reusea sa distinga intre razboiul din Insulele Falkland si conflictul din Bosnia. Aceasta se intampla in 2000, cand Margaret avea 75 de ani. USA Today reda cateva fragmente din memoriile lui Carol Thatcher, care urmeaza sa fie publicate luna viitoare. Aceasta povesteste despre declinul "Doamnei de fier" si despre boala care i-a afectat memoria, contribuind la declinul sau.

89 de civili afgani au murit in urma unui atac american. Presedintele Karzai a acuzat fortele americane pentru uciderea a cel putin 89 de civili afgani, intr-un atac aerian in vestul provinciei Herat. Insa, bilantul mortilor difera de la sursa la sursa: fortele americane sustin ca doar 25 de militari si 5 civili au fost ucisi in atacul de vineri, un ministru afgan care a mers la fata locului a declarat ca 90 de civili au fost ucisi, o organizatie pentru drepturile omului a estimat numarul civililor morti la 78, iar Ministerul de Interne la 76. In discursul sau, Karzai a criticat operatiunea militara americana ca "iresponsabila" si "imprecisa", stabilind numarul civlililor morti la 89, potrivit TimesOnline.