Meciul Poli Iasi – Farul, care nu s-a mai disputat din cauza stingerii suspecte a nocturnei, naste ipoteze incredibile. Se pare ca agentiile de pariuri din tara si strainatate ar fi implicate in oprirea acestui meci pentru a nu fi nevoite sa achite sume imense in cazul in care se adevereau previziunile pariorilor. Acestia au mizat in majoritate pe „1” solist, convinsi ca echipa lui Ionut Popa, aflata in mare criza de puncte, isi va reveni tocmai in fata unei echipe lipsite de griji. „Stiu ca au pariat multi pe Poli, tocmai ca aveau incredere in echipa, asa cum am si eu incredere in ea”, a fost declaratia misterioasa a primarului Gheorghe Nichita.

Povestea din jurul partidei Politehnica Iasi – Farul Constanta pare cusuta cu ata alba. Nocturna s-a stins la iesirea echipelor pe gazon si a pornit la trei minute dupa ce arbitrul intalnirii a fluierat finalul jocului. Acum, conform unor declaratii din cadrul Ligii Profesioniste si federatiei de specialitate, toate datele converg spre disputarea meciului la o data ulterioara, si nu catre acordarea punctelor, la masa verde, formatiei constantene. Cei mai pagubiti din toata afacerea par sa fi iesit cei care au mizat sume imense pe succesul trupei lui Ionut Popa.

Ei au primit cota 1, ca si cum nu ar fi jucat aceasta partida, ba din contra, unii ies si in paguba din cauza unei proportii de 15 la suta pe care o percep agentiile de pariuri la fiecare bilet jucat. Interesant este faptul ca, initial, victoria Politehnicii avea cota de peste 2/1, adica miza se dubla. Pentru ca se paria zilnic si masiv pe „1” solist (in cel mai rau caz pe „1X”), cotele au inceput sa scada zilnic la agentiile din toata lumea. Astfel s-a ajuns ca in ziua jocului, adica sambata, unele case de specialitate sa blocheze aceasta intalnire de la Iasi din cauza suspiciunilor, iar altele sa dea cote foarte mici unei echipe cu zero puncte dupa patru meciuri, mai exact intre 1,3-1,4/1. Decizia foarte probabila a reprogramarii confruntarii dintre ieseni si constanteni i-a lasat cu buza umflata pe pariori, insa a salvat conturile caselor de pariuri din tara si strainatate.

Parchetul face verificari in legatura cu meciul de sâmbata

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, este de parere ca vina apartine E.ON si spune ca va apela la justitie. „Echipa de la E.ON a plecat inainte de meci de pe stadion. Au promis ca totul va fi OK si ceea ce s-a petrecut nu a fost normal! Eu am solicitat ca permanent când sunt meciuri in nocturna sa fie o echipa de la E.ON. Ei sunt vinovati si vom face sesizari si la Parchet, si la toate institutiile statului impotriva E.ON si Luxten. Eu cred ca E.ON a câstigat licitatia pe zona Moldovei prin monopol, si acest lucru trebuie verificat neaparat.

Vom cere ca urmatorul meci de la Iasi sa nu mai fie disputat in nocturna”, a declarat Nichita. Edilul iesean nu crede ca ar putea fi vorba de o “intelegere” intre casele de pariuri si E.ON pentru sabotarea echipei iesene si salvarea conturilor agentiilor de specialitate, tinand cont de faptul ca foarte multi au pariat pe Poli Iasi. „Nu vreau sa cred asa ceva, stiu ca au pariat multi pe Poli, tocmai ca aveau incredere in echipa si am si eu incredere in ea. Pentru a inceta tot felul de speculatii si pareri, am decis sa cerem o expertiza care sa fie facuta de specialisti neutri, nici de la noi, nici de la E.ON, Luxten sau din alte parti”, a mai spus primarul.

Gardianul