Tot mai multi oameni traiesc la limita subzistentei. Banca Mondiala a anuntat, marti, ca din ce in ce mai multi oameni traiesc in conditii de saracie extrema. Potrivit acesteia, in 2005, 1,4 miliarde de oameni - un sfert din populatia tarilor in curs de dezvoltare - traiau cu mai putin de 1,25 dolari pe zi, iar anul trecut, un miliard de persoane aveau un venit zilnic mai mic de 1 dolar. Aceste cifre ar putea indemna tarile dezvoltate sa faca donatii mai mari si sa initieze campanii mai eficiente pentru combaterea saraciei globale, scrie The New York Times.

Doi frati palestinieni au fost tinuti timp de 20 de ani intr-o pivnita. O fundatie de caritate i-a oferit adapost si ingrijiri, miercuri, unei femei palestiniene cu handicap mintal care fusese tinuta inchisa intr-o pivnita timp de 20 de ani de catre tatal sau. Politia i-a gasit pe Nawal al-Massalmeh si pe fratele sau, Bassam, care are dizabilitati similare, intr-o pivnita fara surse de lumina sau ventilatie. Fundatia care i-a oferit ajutor lui Nawal a declarat ca ambii frati au mai fost in grija sa in 2001, insa acestia au fost trimisi acasa, intrucat personalul nu se putea descurca cu ei. Fundatia nu a putut sa-i ofere ajutor si lui Bassam, sustinand ca acesta are nevoie de ajutor specializat, pe care nu-l poate oferi, relateaza Reuters.

Lider libian, acuzat de rapirea unui cleric musulman. Libanul il acuza pe liderul libian, Muammar Gaddafi, ca ar fi rapit unui important cleric musulman, in timpul unei vizite a acestuia din urma in Libia, in urma cu 30 de ani. Libanul sustine ca seicul Moussa Sadr a fost rapit si ucis din ordinul unor oficiali libieni, printre care si Gaddafi, insa Libia a negat intotdeauna asemenea acuzatii, declarand ca seicul a parasit tara, imbarcandu-se intr-un avion catre Roma. Pentru acuzele aduse lui Gaddafi, in mod normal, s-ar aplica pedeapsa cu moartea, insa sunt foarte mici sansele ca acesta sa fie pus sub acuzare in Liban, noteaza BBC.

Franta si Iordania, pact de cooperare nucleara. Potrivit unor surse oficiale franceze, Franta si Iordania au semnat un acord de cooperare nucleara civila. In plus, gigantul nuclear francez Areva a declarat ca a semnat un acord paralel cu Comisia de Energie Atomica din Iordania. Aceste anunturi coincid cu discutiile de la Paris dintre presedintele francez, Nicolas Sarkozy, si regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, anunta USA Today.

Un musulman a fost gasit vinovat pentru ca a obligat doi copii sa se autoflageleze in timpul unei ceremonii religioase. Un credincios musulman a fost condamnat, miercuri, pentru ca a obligat doi copii, in varsta de 13 si, respectiv, 15 ani, sa se autoflageleze cu un bici cu cinci lame (zanjeer zani), in timpul unei slujbe religioase. Copiii au recunoscut ca au vrut sa fie biciuiti, dar nu prin constrangere si nu cu un "zanjeer zani". In cadrul procesului, acuzatul s-a aparat sustinand ca acesta este un procedeu care tine de ceremonialul religios si ca nu este ilegal. Inculpatul a fost gasit vinovat, insa sentinta se va da abia luna viitoare, relateaza TimesOnline.

Ministrul britanic de externe avertizeaza Rusia in privinta inceperii unui nou Razboi Rece. Ministrul britanic de externe, David Miliband, a cerut Rusiei, miercuri, sa nu inceapa un nou Razboi Rece cu Occidentul. Declaratia a fost facuta in cadrul unei vizite la Kiev. Miliband a declarat ca a facut aceasta vizita intr-o incercare de a crea "cea mai mai mare coalitie posibila impotriva agresiunii rusesti". Presedintele rus, Dimitri Medvedev, a fost acuzat ieri pentru agravarea crizei deja existente in Caucaz, prin sustinerea independentei Osetiei de Sud si a Abhaziei, scrie The Independent.