Dalai Lama a fost spitalizat in India, dupa ce a acuzat dureri de stomac. Dalai Lama, liderul spiritual tibetan in exil, a fost internat la un spital din India, cu simptome de "disconfort abdominal", anunta AFP. Un purtator de cuvant al liderului spiritual tibetan a precizat ca Dalai Lama urmeaza sa fie examinat vineri de o echipa de medici indieni, dar nu exista motive majore de ingrijorare in ce priveste starea de sanatate a acestuia. Liderul spiritual si-a anulat doua vizite in strainatate, acuzand o stare de oboseala, dupa turneul extenuant din ultimele saptamani.

Britanici arestati pentru amenintari cu moartea la adresa premierului Brown. Politia din Marea Britanie a pus sub acuzare trei barbati, in cursul unei anchete privind un potential complot pentru asasinarea premierului Gordon Brown si a predecesorului sau, Tony Blair. Presupusul complot este legat de anumite postari facute in ianuarie, pe un site islamist, de catre membrii unui grup autointitulat "Al Qaida in Marea Britanie", noteaza Reuters. Toti cei trei, britanici de origine sud-asiatica, se vor confrunta cu o serie de acuzatii, printre care apartenenta la Al Qaida, instigarea la crima si difuzarea de publicatii teroriste.

Manuscrisele de la Marea Moarta vor fi publicate pe internet. Autoritatea pentru Antichitati a Israelului, in grija careia se afla pretioasele documente, a anuntat ca acestea vor putea fi accesate in curand pe internet dupa ce vor fi fotografiate, prin cele mai moderne tehnici dezvoltate de NASA, astfel incat sa fie arhivate si facute accesibile publicului larg, anunta AP. Gasite intamplator de un pastor beduin in 1947, intr-o grota de langa Marea Moarta, manuscrisele sunt considerate printre cele mai importante descoperiri arheologice ale secolului XX.

Fortele afgane preiau de la trupele NATO controlul securitatii in Kabul. Autoritatile din Afganistan au preluat joi controlul asupra operatiunilor de securitate in capitala tarii, Kabul, de la fortele NATO. Potrivit ABC News, miscarea este una simbolica, menita sa demonstreze increderea NATO in fortele de securitate afgane. Preluarea controlului securitatii de catre fortele afgane va aduce modificari minore numarului de soldati afgani si internationali de pe strazile capitalei Kabul.

Printre florile plantate in fata sediului Guvernului din Sofia a fost descoperit canabis, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, dupa ce cotidianul national "Troud" a publicat fotografii cu acestea, scrie AFP. "Va informam ca problema a fost imediat extirpata - la propriu", a precizat cu umor acesta, intr-un comunicat oficial. Politia bulgara a lansat recent o campanie impotriva cultivarii ilegale a canabisului. In urma acesteia, peste sase tone de marijuana au fost capturate, chiar si din curti private, inclusiv cea a unui preot.

Educatia in comun a baietilor si fetelor, interzisa intr-un stat din Nigeria. Un stat din nordul Nigeriei a interzis educatia in comun a baietilor si fetelor, in scoli si licee. Legea care interzice acest mod de educatie a fost pusa in aplicare de Adunarea din statul nigerian Bauchi, care a adoptat legea islamica in 2000, informeaza BBC. Responsabilul cu supravegherea implementarii legii islamice in statul Bauchi a declarat ca aceasta decizie a fost necesara pentru ca elevii se concentrau asupra "romantismelor", in loc de studiu.