A trecut o luna de la inundatii si in Saucesti singura casa renovata e cea promisa de Basescu babei Sofia.

Tot satul o uraste pe baba Sofia. Si ea uraste tot satul. Si pe ziaristi ii uraste daca judecam dupa poarta pe care ne-a trantit-o in nas si dupa refuzul de a ne adresa pana si buna ziua. Nu mai da interviuri la fitecine de cand a ajuns vedeta Saucestilor, dupa ce s-a tinut de brat in fata camerelor de filmat cu insusi Traian Basescu si dupa ce acesta i-a facut cadou ditai casa in satul lovit de inundatii. In urma cu o luna, in Saucesti apa de un metru a pus la pamant 409 case.

Acum, in sat sunt 408 curti rase ca-n palma, cu cate un cort verde de armata pus intr-un colt si cu cate o batrana inlacrimata care-si jeleste gainile inecate in mijlocul bataturii.

In a 409-a curte se ridica mandrete de casa alba, nou-nouta, cu gard nou, cu uluci noi vopsite albastru in nuanta PD-L, cu banner publicitar pus pe poarta - „CONBAC SASB. Construim un acoperis trainic unei familii de sinistrati. Faceti si voi la fel!“. Numai poza lui Basescu lipseste de pe gard, caci toata lumea spune ca „aia e casa babei lui Basescu“.

Integral in Cotidianul