Sorin Oprescu l-a dat pe dracu si l-a luat pe taica-su: dupa ce l-a decapitat pe arhitectul-sef al Capitalei, Adrian Bold, acuzandu-l ca a transformat Bucurestiul intr-un dezastru urbanistic, primarul general vrea sa dea orasul pe mana predecesorilor acestuia, care au aprobat sau au proiectat majoritatea turnurilor din Capitala.

Vineri, la ultima sedinta de Consiliu General, primarul a pus pe ordinea de zi suplimentara, chiar cu cateva ore inainte de a incepe sedinta, un proiect de hotarare privind aprobarea componentei Comisiei tehnice de urbanism si amenajarea teritoriului - cea care aproba toate planurile urbanistice zonale din Capitala.

Potrivit proiectului de hotarare, printre membrii comisiei de urbanism se numara Sorin Gabrea „patru turnuri“, fost arhitect-sef al Capitalei, iar printre invitati este Alexandru Sandu cel care a lansat conceptul de „accente de inaltime“ pentru silueta orasului. Primarul Sorin Oprescu ne-a declarat ca a facut aceste nominalizari pe baza unor propuneri venite de la Facultatea de Urbanism si de la Ordinul Arhitectilor din Romania. Presedintele OAR, Serban Sturdza, sustine insa ca Ordinul nu a facut nicio nominalizare privind membrii comisiei, ci a trimis doar o scrisoare cu propuneri pentru regulamentul de functionare al comisiei.

“Nu ni s-a cerut parerea referitor la nominalizarea membrilor comisiei. Maine (luni n.r.) vom trimite o scrisoare primarului in care ne exprimam surprinderea pentru nominalizarile facute. Am vorbit si cu Ochinciuc, presedintele OAR Bucuresti, si mi-a spus ca nici el nu a fost intrebat si nu stie cum a ajuns numele lui pe lista membrilor comisiei. Probabil au facut-o ca sa fie manipulat”, ne-a explicat Sturdza. Mircea Ochinciuc nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei. „Am vorbit atat cu cei de la Ordinul Arhitectilor, cat si cu Facultatea de Arhitectura, cu Mac Popescu. Daca zic ca nu am vorbit, probabil ca nu se inteleg ei intre ei”, ne-a spus in replica Oprescu.

Gandul