Doi politisti de la Brigada de Politie Rutiera sunt cercetati pentru modul in care au gestionat interventia la accidentul in care a fost ranit muzicianul Gheorghe Zamfir. Primele investigatii arata ca echipajul a ajuns la locul accidentului dupa aproape o ora de la apelul primit la 112 pentru ca cei din dispecerat au confundat o litera din numele strazii.

Potrivit Politiei Capitalei, „a fost dispusa declansarea procedurii cercetarii prealabile fata de inspectorul principal Cristian Andries - sef de tura la dispecerat - pentru modul in care a coordonat interventia la accident - si fata de agentul Joita Cristian pentru modul in care a preluat apelul de urgenta la 112 si a dirijat, apoi, echipa de cercetare la fata locului“.

Concret, politistii ar fi sustinut in fata ofiterilor de la Inspectia Interna ca echipajul trimis pe strada Constantin Disescu a ajuns in 23 de minute la locul accidentului, insa nu a mai gasit pe nimeni. Declaratiile lor au fost contrazise insa de martori, potrivit carora, „nici dupa 45 de minute de asteptare politistii nu venisera sa constate accidentul“.

„Potrivit cercetarilor noastre, echipa care ar fi trebuit sa faca primele investigatii a ajuns la locul accidentului dupa aproape o ora de la apelul primit la 112 pentru ca cei din dispecerat au confundat o litera din numele strazii indicate de martor. Mai exact, echipajul trimis pe teren a cautat 40 de minute strada Tisescu, in loc de Disescu“, au precizat surse din politie. Ieri, Gheorghe Zamfir - care s-a ales cu rani usoare dupa ce a fost lovit de masina condusa de Gherman - a fost externat din spital.

Evenimentul Zilei