Tribunalul Bucuresti a decis ca fiul jurnalistului Dumitru Tinu, Andrei Iucinu, poate purta numele de familie al tatalui sau, decizia putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti. Tribunalul Bucuresti a mentinut astfel decizia instantei inferioare, Judecatoria sectorului 1, care a hotaråt, in martie, ca Iucinu poate purta numele de familie al tatalui sau.

Potrivit deciziei Sectiei Civile a judecatoriei, cererea lui Andrei Iucinu s-a admis in parte, dar se arata ca acesta va putea “purta in continuare” numele de Tinu. Fata de cererea tanarului de modificare a numelui tatalui din certificatul de nastere si fata de modificarea numelui de familie din acelasi document, instanta a decis disjungerea solutionarii acestor capete de cerere si formarea unui nou dosar.

Acest dosar, in care Andrei Iucinu a cerut sa-i fie modificate in certificatul de nastere rubricile “Numele tatalui” si “Nume” astfel incat sa figureze ca fiu al lui Dumitru si sa poarte numele de familie Tinu, dar si obligarea Primariei sectorului 6 la eliberarea unui nou certificat de nastere cu caracteristicile cerute, este suspendat pana la o solutie definitiva in privinta numelui fiului jurnalistului.

Iucinu a solicitat Judecatoriei sectorului 1 Bucuresti schimbarea numelui dupa cel al tatalui sau, jurnalistul Dumitru Tinu, iar decizia instantei a fost atacata cu apel la Tribunalul Bucuresti.

Mostenirea lasata de defunctul director si actionar majoritar al ziarului “Adevarul” ar putea fi redistribuita dupa ce fiul jurnalistului, Andrei Iucinu, a solicitat instantei anularea certificatelor de mostenitor ale surorii sale, Ana Maria Tinu, si a mamei acesteia, Tamara Tinu. Aceeasi instanta, Judecatoria sectorului 1, a hotarat ca Andrei Iucinu poate purta numele de familie al tatalui sau.

Gardianul