Statele Unite acorda Georgiei un miliard de dolari pentru reconstructie. Vice-presedintele american Dick Cheney a facut o vizita in Azerbaijan, miercuri, anuntand ca SUA vor sprijini atat Georgia cat si alte tari vecine cu Rusia. Dupa vizita acestuia la Baku, oficiali americani au declarat ca SUA vor acorda Georgiei suma de 1 miliard de dolari pentru reconstructie. Este foarte probabil ca ajutorul acordat de americani sa agraveze tensiunile cu Rusia, avand in vedere ca deja liderii rusi au acuzat SUA ca livreaza arme Georgiei si ca antreneaza soldatii georgieni, relateaza The New York Times.

6 morti intr-un atac armat in Seattle. Un barbat a ucis sase persoane si a ranit alte doua intr-un atac armat care a durat cateva ore si a inclus si o urmarire ca in filme, intr-o zona rurala din nordul orasului Seattle, SUA. Se pare ca barbatul arestat dupa o urmarire pe autostrada avea probleme psihice si antecedente penale. Una dintre victime era chiar un ajutor de serif, care sosise la locul primei crime. Mai tarziu, politia a descoperit si cadavrele a doi muncitori in constructii, aproape de locul in care fusesera impuscati prima victima si ajutorul de serif. Apoi, o alta victima a fost gasita in apropiere si inca una intr-o masina, pe autostrada, scrie International Herald Tribune.

Case la 1 euro intr-un orasel din Sicilia. Vittorio Sgarbi, primarul unui orasel din vestul Siciliei, a decis sa vanda vile din centrul orasului la pretul de doar 1 euro, intr-o incercare de a revitaliza aceste constructii istorice pe cale sa se prabuseasca. Majoritatea cladirilor au fost grav avariate intr-un cutremur, acum 40 de ani, iar de atunci foarte multi dintre locatari s-au mutat. La ora actuala, in jur de 3.700 de case se afla in proprietatea consiliului local, iar Sgarbi incearca sa le vanda la un pret simbolic, cu conditia ca, in decurs de doi ani, cumparatorul sa le renoveze, fara a le schimba stilul, noteaza BBC.

Virginele se intrec la bustul gol pentru regele Swazilandului. Zeci de mii de virgine s-au intrecut la bustul gol intr-un dans traditional pentru a obtine atentia regelui Swazilandului, Mswati al III-lea, care urmeaza sa-si aleaga cea de-a 14-a sotie. Femeile au fost prezente in numar foarte mare la aceasta ceremonie, intrucat spera la un trai mai bun. Unii critici il acuza pe Mswati pentru promovarea poligamiei si a sexului in randul adolescentilor intr-o tara in care 40% dintre adulti sunt contaminati cu HIV, scrie Reuters.

Guvernul thailandez incearca sa inchida 400 de site-uri. Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor din Thailanda a incercat sa obtina un ordin judecatoresc, marti, pentru a inchide in jur de 400 de site-uri si i-a sfatuit pe furnizorii de servicii de internet sa blocheze alte 1.200 de site-uri pe care le considera o amenintare la adresa securitatii nationale. Acesta decizie vine dupa introducerea starii de urgenta in Thailanda, intrucat mii de protestatari au luat cu asalt strazile pentru a cere demisia guvernului, relateaza The Guardian.

Politia mexicana a descoperit un tunel secret la granita cu SUA. Politia a descoperit un grup de oameni la sud de granita dintre SUA si Mexic care sapau un tunel secret catre Statele Unite. In urma unei razii intr-o casa din Mexicali, politia a gasit opt muncitori care sapau un tunel la sase metri adancime catre orasul Calexico din California. Tunelul, care avea doar un metru inaltime si un metru latime, era echipat cu sistem de iluminat si aer conditionat si se intindea pe o distanta de aproximativ 90 de metri catre Calexico. Insa, pentru a ajunge la destinatie mai era necesar sa se construiasca alti 90-100 de metri. Acest tunel sofisticat este unul dintre cele 70 descoperite in ultimii opt ani, scrie Fox News.