Ramas fara scaunul de deputat, Miron Mitrea va avea timp suficient sa se ocupe de afacerile proprii. Plictiseala din opozitie l-a facut pe fostul ministru sa-si deschida, in 2007, mai multe firme, chiar daca pana anul trecut nu a avut nici un business derulat la vedere, in nume personal. Fostul sef al Transporturilor s-a orientat catre domenii cu mare cautare pe piata afacerilor: brokeraj, imobiliare si consultanta.

Fostul ministru al transporturilor Miron Mitrea controleaza una dintre societatile de brokeraj existente pe piata, prin care s-au facut inscrierile obligatorii sau optionale la un fond de pensii din cadrul Pilonului II. Afacerea in care s-a lansat Mitrea are un potential urias, avand in vedere ca o firma de brokeraj castiga intre 30 si 80 de euro pentru fiecare persoana „racolata”.

In afacerea cu pensiile private ale romanilor, fostul ministru a preferat sa actioneze din umbra, in prim-plan fiind scoasa o alta firma a sa, plus amicii, colaboratorii si subordonatii sai.

Schema dupa care functioneaza businessul este simpla: Intermanagement Broker de Pensii Private SRL, societatea care opereaza la suprafata operatiunile de brokeraj, este detinuta in proportie de 50% de o alta firma - SC Intermanagement Serv SRL -, care il are ca actionar majoritar, cu 70%, pe Miron Mitrea. Toata aceasta constructie a fost demarata in februarie 2007, fiind definitivata cu exact o luna inainte de startul campaniei de aderare la fondurile de pensii din cadrul Pilonului II.

Integral in Cotidianul.