Nici nu stim de ce stam cu miinile in buzunare, frecind menta prin redactie, si ne tot plingem ca in Romania nu mai apar femei noi. Ca tabloidele sau televiziunile vind bine tot cu Andreea Marin, Raduleasca, Mihai Gadea sau Elena Udrea. E adevarat doar pe jumatate: fete noi apar ca ciupercile frumos colorate dupa inundatie si depinde doar de noi (ma rog, de Bogdan Petry) sa le punem pe nou intrate in cea mai feminina lumina. Sa luam un exemplu la intimplare: alegerile parlamentare. Intuind ca pe nimeni nu mai intereseaza baronii locali sau madamele cu sarmalute-n par si patruzeci de ani de experienta pe CV, partidele politice s-au straduit sa ofere electoratului produse noi, sexy, marketate in consecinta, cu teasere, campanii de lansare si PR cite pot sa inghita presa centrala si net-ul.

In aceasta saptamina: sase tinere vlastare, din PSD si PNL, cu background-ul de rigoare. Ca sa fie clar de unde vin, cine le tine de minuta, incotro se indreapta cu mesajul si daca e adevarat ca acesta umbla prin teritoriu cu chilotii-n vine.

1. Magda de la PSD: top-modelul partidului

Dupa ce s-a remarcat la niste sedinte foto (mai precis, dupa ce a remarcat-o cineva important), a fost propulsata in pozitia de imagine a partidului. Inscrierile in fan-club se primesc pe adresa presedintelui acestuia, Mircea Geoana.

2. Cristina de la PNL: candidata cu parul de foc

Promovata de Paul Pacuraru si Mihai Voicu din statutul de tinara speranta in fotoliul de diva cu program electoral, e o prezenta discreta, care inspira incredere. Ii prefiguram un viitor luminos, cu conditia sa pozeze in Playboy si sa cistige liberalii alegerile.

Integral in Academia Catavencu.