Trei gimnaste din Rusia, decedate intr-un incendiu. Trei gimnaste ruse, impreuna cu antrenoarea lor, si-au pierdut viata in urma unui incendiu declansat intr-un hotel din localitatea rusa Gelendjik, a anuntat Federatia Internationala de Gimnastica, potrivit Herald Sun. Incendiul a fost provocat de un fulger, care a lovit hotelul. Victimele nu au avut nicio sansa de a se salva din cauza acoperisului care s-a prabusit. Gimnastele Anastasia Golovitnina, Anna Maryina, Olga Gofman si antrenoarea lor, Svetlana Kushu, se pregateau pentru Campionatul Mondial de Gimnastica Aerobica din Glasgow, care va avea loc in luna octombrie.

Casatorii aranajate de guvernul nigerian intre cei infectati cu HIV. 3% din populatia Nigeriei este afectata de virusul HIV. In incercarea de a stopa raspandirea maladiei, guvernul nigerian a demarat un proiect ce presupune mariajele intre persoanele infectate. In ultimele saptamani, 70 de cupluri, in care ambii parteneri erau infectati, s-au prezentat la starea civila. Cuplurile trebuie sa promita ca vor utiliza prezervativul si ca, sub nicio forma, nu vor avea urmasi, informeaza BBC. Expertii internationali avertizeaza, insa, ca este periculos ca doua tipuri de virusi sa interactioneze.

Ultimii ghetari din Pirinei se vor topi pana in 2050. Ultimii 21 de ghetari care au mai ramas in Muntii Pirinei se vor topi pana in 2050 din cauza incalzirii globale, afirma oamenii de stiinta spanioli. Cercetatorii au subliniat faptul ca muntii inalti sunt sensibili in special la schimbarile climatice, iar din 1890 se constata o crestere constanta a temperaturii. Potrivit calculelor, din 1990 incoace incalzirea rapida a provocat o topire galopanta a ghetarilor, care s-au redus cu 60%, iar cel mai mic ghetar a disparut cu totul. Ghetarii din Spania s-au format in timpul asa-zisei mini-ere glaciare, care a durat din 1300 pana in 1860, scrie AFP.

Sprintera Marion Jones a iesit din inchisoare. Sprintera americana Marion Jones a fost eliberata din inchisoare, unde a ispasit o pedeapsa de sase luni. Sportiva a fost condamnata la inchisoare dupa ce a mintit in legatura cu folosirea unor substante interzise pentru a-si imbunatati performantele sportive la Jocurile Olimpice de la Sydney, in 2000, informeaza BBC. Anul trecut, Comitetul Olimpic International a deposedat-o pe sportiva Jones de cele trei medalii de aur castigate la Sydney. Cazul sportivei americane a adus la condamnarea si a altor sportivi medaliati.

Presa poloneza a dezvaluit existenta unui centru secret CIA pe teritoriul tarii sale. Cotidianul 'Gazeta Wyborcza' a relatat ca parchetul polonez detine un document care dovedeste existenta un centru secret al CIA in Polonia, anunta Deutsche Welle. Documentul, de doua pagini, este un memorandum redactat de serviciile secrete poloneze la sfarsitul anului 2005 sau inceputul anului 2006, la scurt timp dupa primele informatii vehiculate de presa americana despre posibilele centre de detentie ale CIA amplasate in Europa de Est. Potrivit jurnalistilor polonezi, documentul confirma existenta unui centru secret al CIA, dar nu precizeaza clar daca acesta a servit ca inchisoare unde au fost detinuti liderii organizatiei al-Qaida.