Rusia nu ia masuri impotriva fumatului. Speranta de viata in randul barbatilor rusi se situeaza in jurul varstei de 60 de ani, iar expertii in probleme de sanatate sustin ca aceasta medie scazuta se datoreaza, in mare parte, fumatului, intrucat 60% din barbatii rusi sunt fumatori. Cu toate acestea, guvernul rus evita sa ia masuri impotriva fumatului. Astfel, in Rusia nu se organizeaza campanii impotriva fumatului, iar pretul unui pachet de tigari este de aproximativ 70 de bani, intrucat aici nu se impun taxe, precum in SUA sau in alte tari din vestul Europei. Se pare ca guvernul evita sa ia masuri impotriva fumatului, intrucat se teme ca o astfel de campanie ar putea starni reactii violente in randul rusilor, relateaza The New York Times.

Guvernul american preia principalele companii ipotecare, Freddie Mac si Fannie Mae. Cele doua companii detin aproape jumatate din creditele ipotecare din SUA, si au suferit pierderi de miliarde de dolari in timpul crizei creditelor ipotecare. Cele mai recente date releva ca 9% dintre proprietarii de locuinte din SUA sunt in urma cu plata ipotecilor. Ca urmare a preluarii de catre stat, conducerea firmelor va fi schimbata, iar firmele vor primi fonduri in plus de la stat, anunta BBC.

Moartea unui imigrant starneste revolte in Spania. Potrivit politiei spaniole, imigrantii dintr-un oras din sudul Spaniei au protestat, incendiind case si masini si aruncand cu pietre in ofiterii de politie, dupa ce un imigrant senegalez a fost omorat prin injunghiere. Potrivit unui martor, barbatul senegalez a fost ucis dupa ce a incercat sa intervina intr-o disputa dintre senegalezi si niste familii de tigani din zona, scrie Reuters.

Presedintele Georgiei promite sa recupereze cele doua provincii. Presedintele Georgiei, Mikhail Saakashvili, a promis, la sfarsitul saptamanii trecute, ca va recupera cele doua regiuni separatiste, Abhazia si Osetia de Sud, cu ajutorul Occidentului. Acesta a declarat, in cadrul unei aparitii televizate, ca este convins ca integritatea teritoriala a Georgiei va fi restaurata si ca acest fapt depinde de discutiile dintre Rusia si "restul lumii". Aceste declaratii au fost facute in contextul in care Uniunea Europeana urmeaza sa aiba discutii cu Rusia pe tema retragerii trupelor rusesti din provinciile georgiene, noteaza USA Today.

Oprah nu o vrea pe Sarah Palin in emisunea sa. Oprah Winfrey, unul dintre starurile de televiziune preferate ale americanilor, a refuzat sa o primeasca in emisiune pe Sarah Palin, candidata la functia de vice-presedinte din partea republicanilor. Oprah, sustinatoare declarata a candidatului democratilor, Barack Obama, a fost criticata de sustinatorii conservatorilor pentru aceasta decizie, considerand-o pe Palin invitata perfecta, avand in vedere ca emisiunea lui Oprah este adresata in special publicului feminin. In acesta privinta, Oprah a declarat ca nu va folosi emisiunea sa pentru a promova vreunul dintre candidati si ca o va primi pe Palin in emisiune doar dupa alegeri, scrie The Guardian.

Comentariile primarului Romei in privinta fascismului au starnit proteste zgomotoase. Politicienii italieni de stanga l-au acuzat pe primarul Romei ca incearca sa rescrie istoria, dupa ce acesta a declarat ca legile rasiste din timpul regimului fascist au fost rele, si nu fascismul in sine. In plus, Gianni Alemanno, primul primar de dreapta al Romei din 1943, a mai fost criticat si pentru ca a purtat un simbol al extremei de dreapta la gat, anunta Reuters.