Pe fondul conflictului din Georgia, Statele Unite au anuntat ca vor anula acordul nuclear civil semnat in luna mai cu Rusia. Documentul ar fi avut drept principal scop deschiderea pietelor celor doua state investitorilor rusi si americani. Oficialii de la Moscova nu par insa sa ia in serios semnalul diplomatic transmis de americani. Rusia a stabilit oficial relatii diplomatice cu cele doua republici separatiste georgiene, Osetia de Sud si Abhazia. republici care si-au anuntat disponibilitatea de a gazdui baze militare ruse, relateaz AFP.

Un tribunal din Thailanda a decis ca premierul Samak Sundaravej, a incalcat Constitutia implicandu-se intr-o emisiune TV culinara. Potrivit Constitutiei Thailandei, demnitarii nu au voie sa fie remunerati din activitati private atat timp cat se afla in functie. Sentinta obliga intregul cabinet sa paraseasca functia, relateaza AFP.

Un polonez in varsta de 45 de ani a fost arestat dupa ce a fost acuzat ca timp de sase ani si-a sechestrat si violat fiica, acum in varsta de 21 de ani, informeaza EuroNews. Victima l-a denuntat pe agresor saptamana trecuta, depunand marturie impreuna cu mama sa. Tatal fetei a fost prins de politie in timp ce incerca sa fuga. Acesta risca sa fie inchis pentru 15 ani.

Google a dat asigurari autoritatiilor europene ca va reduce perioada de stocare a datelor confidentiale ale utilizatorilor (cum ar fi IP-ul) de la 18 la 9 luni, informeaza AP. Compania Google a fost fondata acum 10 ani cu o investitie de 100.000 dolari. In acest moment Google este primul motor de cautare din lume cu o valoare pe bursa de 150 miliarde de euro.