Israelul il poate rapi pe Ahmadinejad pentru a-l judeca. Guvernul isarelian ar putea sa il rapeasca pe presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad, ca apoi sa-l prezinte Tribunalului International de la Haga pentru a fi judecat, a declarat un oficial de la Ierusalim. Ministrul Rafi Eitan, un fost spion care a contribuit decisiv la rapirea si judecarea nazistului Adolf Eichmann, considera ca aceeasi tactica poate fi folosita si in cazul liderului de la Teheran. "Un om ca Ahmadinejad, care ameninta cu genocidul, trebuie judecat la Haga. Si toate formele de a-l aduce acolo sunt permise", a declarat ministrul. Intrebat daca rapirea ar putea fi o solutie, Eitan a replicat: "Orice cale de a-l aduce la Haga este o posibilitate", citeaza ABC News.

Atacuri dure intre candidatii la presedintia Statelor Unite. Democratul Barack Obama a aruncat cuvinte grele la adresa republicanilor, asimiland promisiunile lor de schimbare cu "a pune ruj pe ratul unui porc". "Puteti pune ruj pe ratul unui porc, dar tot porc ramane. Puteti inveli un peste stricat intr-un ziar si sa numiti asta schimbare, dar dupa opt ani tot urat va mirosi", a spus Obama, citat de BBC News. Declaratia candidatului democrat a fost perceputa insa de rivalul sau republican, John McCain, ca o ofensa adusa politicianului Sarah Palin, candidatul republican la vicepresedintie. Obama a negat acuzatiile, adoptand o linie si mai agresiva, vorbind despre diversiuni prostesti si furie falsa si sustinand ca a fost doar o expresie nevinovata.

O banda de satanisti din Rusia a mancat patru tineri. Opt persoane, suspectate ca fac parte dintr-un grup satanist, au fost arestate dupa ce au macelarit si mancat patru adolescenti, in regiunea Iaroslav, Rusia, informeaza publicatia Komsomolskaia Pravda, citata de Sky News. Suspectii au atras victimele intr-o gospodarie, le-au obligat sa consume alcool, apoi le-au macelarit, pe rand, aplicandu-le "666 lovituri de cutit", conform unui „ritual satanist“, a informat cotidianul rus. Agresorii au facut apoi un foc de tabara unde au 'gatit' si-apoi consumat bucati din cadavrele ciopartite. Victimele, trei fete si un baiat, aveau varste de 16-17 ani si faceau parte dintr-o miscare "goth", o subcultura destul de populara in diferite regiuni din Rusia.

Optimism precaut la Haga privind gasirea lui Ratko Mladic si a lui Goran Hadzic. Procurorul-sef al Tribunalului International pentru Crime de Razboi de la Haga, Serge Brammertz, si-a exprimat optimismul precaut ca ultimii doi criminali de razboi iugoslavi care sunt cautati inca vor fi gasiti, scrie Reuters. El se afla in Serbia pentru a evalua eforturile Belgradului de a-l gasi pe fostul lider militar sarb bosniac Ratko Mladic si pe fostul lider sarb croat, Goran Hadzic.

Rebelii FARC recruteaza studenti. O inregistrare video efectuata in interiorul unei universitati din capitala Columbiei, Bogota, pare sa confirme temerile fortelor de securitate ale tarii potrivit carora rebelii gruparii separatiste FARC incearca sa recruteze studenti, scrie ABC News. Inregistrarea prezinta o adunare careia i se adreseaza mai multe persoane care poarta cagule si care sustin ca fac recrutari pentru Miscarea Bolivara, aripa politica a gruparii separatiste FARC.

Cetatenii lumii il vor pe Obama presedinte al SUA. Un sondaj de opinie realizat de BBC cu privire la alegerile prezidentiale din Statele Unite releva ca majoritatea locuitorilor din toata lumea ar prefera ca Barack Obama, candidatul Partidului Democrat, sa-l infranga in alegeri pe candidatul republican, John McCain. Potrivit sondajului, care a fost efectuat in 22 de tari, majoritatea respondentilor il prefera pe senatorul Obama, cu un procent de 49%, fata de 12%, care s-au pronuntat in favoarea lui John McCain. Sondajul a fost realizat inaintea conventiilor celor doua partide din Statele Unite si inainte de nominalizarea lui Sarah Palin drept candidata la functia de vicepresedinte, alaturi de John McCain.