Regele kitschului domneste la Versailles. Palatul Versailles a fost invadat de lucrarile artistului american Jeff Koons. Un homar rosu din aluminiu atarna in Salonul Razboiului, niste aspiratoare sunt insirate in fata portretului Mariei Antoaneta, iar in fata unui tablou cu regele Louis al XV-lea se afla statuia unei blonde la bustul gol care tine in brate o pantera roz. In ultimii ani, la Versailles nu au fost expuse decat foarte putine lucrari ale unor artisti contemporani, iar acestea erau atent selectionate si expozitia era pe o perioada foarte scurta. Expozitia celor 17 sculpturi ale lui Koon, care s-a deschis miercuri, se va incheia pe 14 decembrie, anunta International Herald Tribune.

Cele mai multe cazuri de SIDA, in randul barbatilor. Se pare ca SIDA ramane, in mare parte, o boala a barbatilor homosexuali si bisexuali in SUA. Potrivit Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din SUA, cei mai multi oameni infectati cu SIDA sunt barbati care fac sex cu alti barbati. De asemenea, in urma analizei efectuate de Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, s-a constatat ca foarte multe cazuri de SIDA sunt in randul persoanelor de culoare. Avand in vedere aceste rezultate, Centrul a anuntat ca va intensifica eforturile de prevenire a bolii, cu precadere in randul populatiei de culoare, scrie Reuters.

Femeie acuzata de frauda, da vina pe un blestem voodoo. O femeie din Marea Britanie, acuzata de frauda, a socat juriul in momentul in care a scos din geanta trei degete apartinand unuia dintre copiii sai, intr-o incercare de a demonstra ca a fost blestemata. Remi Fakorede sustine ca ea si familia sa au fost blestemate de "fortele intunericului" si ca o "matusa" i-ar fi furat identitatea pe perioada in care au fost comise fraudele, relateaza BBC.

In orasul lui Palin victimele violurilor erau obligate sa-si plateasca singure analizele. In 2000, oamenii legii din Alaska au aflat ca politia din provincie taxa victimele violurilor sau companiile de asigurari ale acestora cu sume cuprinse intre 500 si 1.200 de dolari pentru efectuarea analizelor medicale, folosite pentru a aduna probe. Aceasta practica a fost apoi interzisa prin lege. Se pare ca taxele erau aplicate cu precadere in Wasilla, unde la vremea aceea era primar Sarah Palin. Acest fapt ridica semne de intrebare cu privire la devotamentul lui Palin fata de problemele femeilor si de victimele crimelor, scrie USA Today.

Un caine a fost chemat ca martor la proces. Cainele Scooby este singurul care a asistat la moartea proprietarei sale in varsta de 59 de ani. Aceasta a fost gasita spanzurata in apartamentul sau din Paris, iar politia este convinsa ca este vorba despre o sinucidere. Cu toate acestea, familia decedatei sustine ca a fost vorba despre o crima si spera ca Scooby il poate indica pe criminal. Judecatorul a laudat animalul pentru "comportamentul sau exemplar", insa avocatii au criticat acest spectacol bizar, care "nu demonstreaza nimic". In plus, unul dintre avocati a spus: "Femeia a murit acum doi ani. Ceea ce echivaleaza cu 17 ani pentru caine. Cum poate animalul sa-si aminteasca ceva ce s-a intamplat cu atat de mult timp in urma?", noteaza Sky News.

Scandal in Franta, dupa casatoria fiului presedintelui cu o evreica. Marti seara, Jean Sarkozy s-a casatorit cu iubita sa din liceu, evreica Jessica Sibaoun-Darty, mostenitoarea lantului de magazine de electrocasnice Darty. Acest fapt a reaprins conflictul legat de problema antisemitismului in Franta. Dupa logodna celor doi au aparut zvonuri, potrivit carora Jean se va converti la iudaism inainte de nunta. Caricaturistul Maurice Sinet a scris un articol in care sugera ca, dupa converirea la iudaism, Jean "va ajunge departe", facand legatura dintre religie si ascensiunea pe scara sociala. Sinet a fost intens criticat de politicienii si scriitorii francezi, iar Liga Internationala Impotriva Rasismului si Antisemitismului i-a intentat proces pentru incitare la ura rasiala, scrie The Guardian.