O adolescenta din India s-a sinucis miercuri dimineata, temandu-se de efectele experimentului istoric care incepea la Geneva, prin pornirea acceleratorului de particule Large Hadron Collider (LHC). Chayya, in varsta de 16 ani, din regiunea Madhya Pradesh, s-a sinucis cu pesticid, informeaza publicatia britanica The Times.

Chayya este un exemplu extrem al panicii care i-a cuprins pe unii indieni ca urmare a articolelor alarmiste aparute in presa cu privire la efectele negative ale experimentului. Alti indieni au tinut post si s-au rugat, altii au mers la templu – spre exemplu, un lacas de cult din Orissa a observat ca a avut cu 1.000 de vizitatori mai mult decat in mod obisnuit cu o zi inainte de pornirea LHC. „Eu postesc ca sa fiu sigura. Numai Dumnezeu ne mai poate salva acum”, a povestit o gospodina inspaimantata, pe numele sau Rukmini Moharana.

In Israel in schimb, s-a crezut ca LHC va aduce pacea si nu distrugerea. 40 de cercetatori israelieni au lucrat cot la cot, pentru constructia acceleratorului de particule, cu oameni de stiinta din Iran si Liban, state inamice Israelului, noteaza The Times. Cotidianul Yediot Aharanot a povestit ca la petrecerea care a urmat pornirii aceleratorului, steagurile israelian si palestinian au fost arborate unul langa altul.

Integral in Gandul.