Merrill Lynch se salveaza, banca Lehman Brothers amenintata cu prabusirea. Bank of America se afla in negocieri avansate pentru preluarea bancii Merrill Lynch pentru suma de aproximativ 38 miliarde de dolari, scrie The New York Times. Anuntul vine dupa ce autoritatile federale au declarat ca vor cauta solutii pentru recapitalizarea unei alte institutii bancare, Lehman Brothers, pentru a evita un blocaj pe pietele financiare. Lehman Brothers a raportat, pentru al doilea trimestru o pierdere neta de aproximativ 3,9 miliarde de dolari. In urma publicarii situatiei financiare a bancii, titlurile acesteia au scazut cu aproximativ 74% in decurs de o saptamana. Daca reprezentantii Trezoreriei si Rezervei Federale a SUA nu vor gasi o companie dispusa sa preia Lehman Brothers, banca va intra in lichidare, fapt care ar reprezinta unul dintre cele mai mari cutremure financiare de pe Wall-Street.

Retragerea trupelor ruse, in grafic. Trupele ruse au început să se retragă de pe teritoriul Georgiei. Potrivit acordului dintre preşedintele rus Dmitri Medvedev şi omologul său francez Nicolas Sarkozy, retragerea trupelor ruse din Georgia trebuie efectuata până pe 15 septembrie, relateaza BBC News. Seful Consiliului de Securitate al Georgiei, Aleksander Lomaia, sustine ca pana in acest moment armata rusa a respectat termenii acordului. Moscova a anunţat însă că 800 de soldaţi vor rămâne în continuare în Georgia, iar alti 7.600 vor asigura securitatea in Osetia si Abhazia.

Sume record pentru democrati. Echipa de campanie a lui Barack Obama a anuntat ca a colectat in luna august 66 milioane de dolari, suma care reprezinta un nou record fata de fondurile stranse in februarie 2008 care se ridicau doar la 55 milioane de dolari, anunta The New York Times. Purtatorul de cuvant al campaniei democrate, Bill Burton, a precizat ca acesta suma a putut fi stransa datorita a 500.000 de noi donatori. Barack Obama a renuntat sa mai utilizeze fondurile publice pentru campanie astfel incat acesta va putea cheltui peste 84 milioane de euro cat reprezinta plafonul pentru candidatii care recurg si la fondurile de stat.

Georgia planifica din 2005 invadarea Osetiei. Fostul ministru al apărării din Georgia, sustine ca preşedintele georgian Mihail Saakasvili planificase ofensiva militară din Osetia de Sud cu mult timp înainte de demararea sa, dar modul defectuos în care aceasta a fost pusă în aplicare a condus la atacul Rusiei. Irakly Okruashvili, a declarat pentru Reuters că incepand din 2005 a elaborat la cererea lui Saakasvili mai multe planuri de invadare a regiunilor separatiste apropiate de Moscova.

Noi date despre Kim Jong-Il. Liderul nord-coreean Kim Jong-Il şi-a pierdut de mai multe ori cunoştinţa din aprilie şi a fost operat în urma unui atac cerebral, la jumătatea lui august, cu ajutorul unei echipe de medici militari chinezi, relateaza AFP. Potrivit agentiei de presa, cinci chirurgi chinezi au participat la operaţia pe creier la care a fost supus Kim, în vârstă de 66 de ani, după un atac cerebral suferit la 14 august.