Femeile vor domina Parlamentul in Rwanda. Potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor parlamentare, Rwanda va fi prima tara cu mai multe femei in Parlament decat barbati. Pana acum, 44 din cele 80 de locuri din Parlament au fost obtinute de femei, iar numarul acestora ar putea creste daca femeile vor obtine si locurile alocate reprezentantilor persoanelor cu dizabilitati si tineretului. Rwanda detinea recordul pentru cele mai multe femei in Parlament, chiar si inainte de alegerile de saptamana acesta, relateaza BBC.

Ca urmare a cresterii preturilor, alti 75 de milioane de oameni sunt loviti de foamete. Potrivit directorului general al Organizatiei pentru Hrana si Agricultura din cadrul ONU (FAO), Jaques Diouf, numarul persoanelor afectate de foamete a crescut cu 75 de milioane doar in 2007, ajungand de la 850 la 925 de milioane. In plus, Diouf a declarat ca preturile la alimente au crescut cu 12% in 2006, 24% in 2007 si 50% in primele 8 luni din 2008, sugerand ca, din cauza cresterii preturilor, numarului persoanelor afectate de malnutritie ar putea depasi un miliard pana la sfarsitul anului. Prin urmare, suma de 30 de milioane de dolari ar trebui investita anual pentru a dubla productia de hrana si a elimina foametea, a mai declarat Diouf, potrivit AFP.

Ura impotriva evreilor si a musulmanilor este in crestere in Europa. Potrivit unui sondaj efectuat de Centrul de Cercetare Pew, 46% dintre spanioli, 36 % dintre polonezi si 34% dintre rusi au o atitudine negativa la adresa evreilor. Comparativ cu alte sondaje efectuate de acelasi centru de cercetare, numarul de persoane cu atitudini antisemite a crescut semnificativ in perioada 2006-2008. In ceea ce priveste ura fata de musulmani, putem vorbi despre o situatie similara, intrucat 52% dintre spanioli, 50% dintre germani, 46% dintre polonezi si 38% dintre francezi au atitudini negative fata de populatia musulmana, noteaza Reuters.

182.000 de dolari in monede imprastiati pe autostrada, dupa ce camionul care tranporta banii a facut accident. Un camionagiu a murit si alti doi au fost raniti intr-un accident in urma caruia monede in valoare de 182.000 de dolari s-au imprastiat pe autostrada 95, din apropiere de Orlando, Florida. Politia se afla la fata locului, asteptand ca angajatii Trezoreriei sa soseasca si sa stranga monedele. Un purtator de cuvant al politiei a declarat ca oricine va incerca sa sustraga monedele va raspunde in fata legii, scrie USA Today.

Politia din Rio de Janeiro ucide cate 3 oameni in fiecare zi. Agentul diplomatic Philip Alston a prezentat un raport Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, din care reiese ca politia este vinovata pentru mare parte din cele 48,000 de crime care au fost comise in tara, in cursul anului trecut. Astfel, raportul releva ca un numar semnificativ de ofiteri de politie traiesc vieti duble, fiind implicati in actiuni ale crimei organizate si ca 70% dintre crimele din statul brazilian Pernambuco au fost comise de ofiteri de politie pensionati sau aflati in afara serviciului, relateaza Sky News.