Condoleezza Rice acuza Rusia ca este din ce in ce mai "autoritara" si mai "agresiva". In primul discurs pe tema Rusiei si a relatiilor cu aceasta tara, dupa izbucnirea conflictului din Georgia, secretarul de stat american, Condoleezza Rice, a criticat in termeni extrem de duri Rusia pentru comportamentul sau "tot mai autoritar acasa si mai agresiv pe plan extern". Secretarul american de stat a sustinut ca Rusia se afla pe un drum cu un singur sens, catre izolare si irelevanta. De asemenea, oficialul american a afirmat ca recenta operatiune militara a Rusiei in Georgia a fost un moment critic pentru omenire, iar pozitia Rusiei pe plan international este la cel mai scazut nivel de la razboiul rece, scrie CNN.

Fustele scurte sunt pericol public in Uganda. Ministrul pentru etica si integritate din Uganda, Nsaba Buturo, a propus interzicerea fustelor mini, pentru ca femeile care le poarta distrag atentia soferilor si astfel se produc accidente rutiere. In opinia sa, purtarea fustelor scurte este foarte "periculoasa", deoarece ii deruteaza pe barbatii "slabi mental" implicati in trafic si, in consecinta, pot provoca accidente grave, relateaza BBC. El sustine ca daca porti fusta mini este ca si cum ai umbla gol pe strada si doreste ca aceste articole vestimentare feminine sa fie declarate "indecente", iar purtarea lor sa fie pedepsita.

Mick Jagger a devenit consilier UE. Legenda rock Mick Jagger, liderul trupei Rolling Stones, va fi consultant al comisarului european pentru concurenta, Neelie Kroes. Muzicianul va detine rolul de consultant neremunerat pe langa Comisia Europeana, care doreste sa beneficieze de sfaturile sale pentru ameliorarea comertului electronic in Europa. Jagger a fost cooptat intr-un grup de experti, din care mai fac parte directorii marilor companii Apple, EMI, eBay, Fiat, Louis Vuitton si ai altor multinationale, care trebuie sa intocmeasca un raport despre comertul online si muzica pe internet. Noii consultanti s-au intalnit miercuri, la Bruxelles, pentru prima reuniune de lucru, impreuna cu comisarul Kroes, iar raportul urmeaza sa fie prezentat in luna octombrie, informeaza Deutsche Welle.

Prostituatele din Italia se imbraca in haine de calugarite pentru a scapa de amenzi. Pentru a scapa de masurile pe care autoritatile italiene vor sa le ia impotriva prostituatelor care se imbraca indecent, practicantele celei mai vechi meserii din lume intentioneaza sa se imbrace in haine de calugarite, informeaza The Telegraph. In acest fel, ele vor sa deruteze politia locala si sa faca noua lege inaplicabila. Peste 100 prostituate, majoritatea romance, si 40 de clienti ai acestora au fost amendati la Roma, cu cate 200 de euro, incepand de marti, odata cu intrarea in vigoare a noului decret care interzice prostitutia pe strazi.

Inregistrarea accidentului aviatic de la Madrid a fost facuta publica. O inregistrare video ce cuprinde imagini cutremuratoare de la accidentul aviatic din Spania, in care si-au pierdut viata 154 de oameni, a fost data publicitatii de serviciile de securitate ale aeroportului din Madrid. Inregistrarea, de aproximativ un minut si filmata de la distanta, a fost postata de publicatia spaniola El Pais pe pagina sa electronica. In imaginile difuzate, aeronava abia reuseste sa se ridice de la sol, apoi derapeaza si dispare intr-un nor de flacari si fum, pe marginea pistei, relateaza AP. Spania a inregistrat pe 20 august cea mai grava catastrofa aeriana din ultimii 25 de ani, cand un avion al companiei Spanair a a iesit de pe pista in timpul manevrelor de decolare de pe aeroportul din Barajas, Madrid.

Imagini cu accidentul aviatic de la Madrid